Makim Makine halka arz sonuçları, kaç lot verdi, ne zaman işlem görecek?

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan halka arz için onay alan Makim Makine, 9-10 Haziran tarihlerinde talep topladı. Makim Makine halka arz sonuçları açıklandı mı, kaç lot verdi? Makim Makine borsada ne zaman listelenecek, işlem görmeye başlayacak?

Makim Makine halka arz sonuçları, kaç lot verdi, ne zaman işlem görecek?
10 Haziran 2022 - 19:27
SPK, 2 Haziran tarihli bülteninde iki şirketin halka arzına onay vermişti. Bu şirketlerden biri de Makim Makine olarak dikkat çekti. Şirket, halka arz onayı almasının ardından banka ve aracı kurumlar üzerinden talep toplama işlemlerini gerçekleştirdi.

Makim Makine’nin halka arzda talep toplama işlemleri, 9-10 Haziran tarihlerinde yapıldı. Toplamda 18.000.000 TL nominal değerli payı halka arza konu eden şirket, hisse başı fiyatı ise 8,80 TL olarak belirlemişti.

Halka arza konu edilen payların yarısı bireysel yatırımcılara, yarısı da yurtiçi kurumsal yatırımcılara ayrıldı. Eşit dağıtım yöntemi belirleyen şirket, yurtiçi kurumsal yatırımcılara ise oransal dağıtım yöntemi uygulayacak.

Halka arzda talep toplama işlemlerinin tamamlanmasının ardından, sonuçlar da bir hayli merak konusu oldu. Makim Makine’nin bireysel yatırımcılara kaçar lot dağıttığı günün en çok araştırılan konularından biri olarak dikkat çekiyor.

MAKİM MAKİNE HALKA ARZ DETAYLARI

SPK Onay Tarihi:
 2 Haziran 2022
Talep Toplama Tarihleri: 9-10 Haziran
Talep Toplama Süresi: 2 iş günü
Halka Arz Edilen Pay (nominal değerli): 18.000.000 TL
Hisse Fiyatı: 8.80 TL
Halka Arz Yöntemi: Bireyel Yatırımcıya Eşit Dağıtım
Hisse Kodu: MAKIM

Makim Makine halka arz sonuçları 

Makim Makina Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (“Makim”) paylarının halka arzına ilişkin talep toplama işlemleri, “Sabit Fiyatla Talep Toplama” yöntemiyle, 9-10 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleşmiştir.

Halka arzda birim fiyat 8,80 TL olarak açıklanmış olup, halka arz edilen 18.000.000 TL nominal değerli payların satışı gerçekleştirilmiş; buna göre halka arz büyüklüğü 158.400.000 TL olmuştur.

Halka arzda; Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara nihai tahsisat tutarının yaklaşık 4,76 katı, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara ise nihai tahsisat tutarının yaklaşık 6,33 katı talep gelmiştir.

Halka arz fiyatı üzerinden gelen talep, halka arz tahsisatı ve dağıtım bilgisi yatırımcı grubu bazında aşağıdaki tabloda yer almaktadır.



MAKIM NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK?

Halka arz edilen Şirket payları 17/06/2022 tarihinden itibaren Ana Pazar'da 8,80 TL/pay baz fiyat, "MAKIM.E" kodu ve sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlayacaktır. İlgili sırada maksimum emir değeri 1.000.000 TL olarak belirlenmiştir.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum