Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir, yerine kim gelecek?

Nakşibendi Tarikatı’nın İsmailağa Cemaati Lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, hayatını kaybetti. Vefat haberinin gelmesi üzerine Ustaosmanoğlu hakkında merak edilen birçok konu da internette araştırılmaya başladı. İsmailağa Cemaati Lideri Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir, kaç yaşında, neden öldü, yerine kim geçecek? Mahmut Ustaosmanoğlu cenaze namazı ne zaman, hangi camide kılınacak?

Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir, yerine kim gelecek?
23 Haziran 2022 - 09:43
İsmailağa Cemaati’nin Lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, bir süre önce tedavi için hastaneye kaldırılmıştı. Hastanede tedavi altına alınan Ustaosmanoğlu’nun hayatı kaybettiği duyuruldu. 93 yaşında hayatını kaybeden Mahmut Ustaosmanoğlu’nun ölüm haberini, torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu duyurdu. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan torun Ustaosmanoğlu, "Mahmud Efendi hazretleri dedem hazreti Allah’a vasıl oldular" ifadelerini kullandı.

Ustaosmanoğlu'nun naaşının vefat ettikten sonra Beykoz Baklacı Mahallesi'ndeki evine getirildiği öğrenildi. Öte yandan Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesinin Fatih Camii'nde Cuma Namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir, nereli?

Mahmut Ustaosmanoğlu, 1929 yılında Trabzon'da doğdu. Gençliğinde etraftaki köylerin hocalarından ders aldı. 16 yaşında icazet aldı. İcazetinden sonra köyünde ders vermeye başladı. Henüz askerlik çağına gelmeyecek kadar genç yaşında, yetiştirmiş olduğu talebelerine icazet verdi. 16 yaşındayken evlendi.

1952 senesinde şeyhi Ali Haydar Efendi ile tanıştı. Askerlik dönüşünde Ali Haydar Efendi tarafından İsmailağa Camii'nde imamlık yapması üzerine davet aldı. 1954 senesinde İsmailağa Camii'nde imamlık görevine başlayan Mahmut Ustaosmanoğlu, bu görevini 1996 senesinde emekli olana kadar sürdürdü.

İSMAİLAĞA CEMAATİ'NİN YENİ ŞEYHİ KİM OLACAK?

Nakşibendi tarikatının Halidiye Kolu İsmailağa Şubesi'nin Şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyor. Tedavi gördüğü hastanede vefat eden Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yerine kim geçeceği merak konusu. Vefat eden Şeyh Mahmut Efendi'nin yerine kim geçecek sorusu ise belirsizliğini koruyor. İlerleyen günlerde cemaatin bu konu ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum