Mackolik halka arz sonuçları, kaç lot verdi, MACKO ne zaman işlem görecek?

29 Aralık 2022 tarihinde SPK’dan halka arz onayı alan Mackolik’in talep toplama işlemlerinin ardından halka arz sonucu merak ediliyor. MACKO halka arz sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Maçkolik halka arz kaç lot verdi, borsada ne zaman işlem görmeye başlayacak?

Mackolik halka arz sonuçları, kaç lot verdi, MACKO ne zaman işlem görecek?
20 Ocak 2023 - 10:47
Türkiye’nin en çok kullanılan spor kategorisindeki mobil uygulamalarından biri olan Mackolik, 29 Aralık tarihinde halka arz için onay almıştı. SPK onayının ardından şirket, 19-20 Ocak 2023 tarihlerinde 2 iş günü boyunca talep toplama işlemlerini gerçekleştirdi.

Mackolik’in halka arzına İnfo Yatırım Menkul Değerler liderlik ederken, hisse fiyatı ise 38 TL olarak duyurulmuştu. MACKO işlem kodu ile halka açılan şirket, toplamda 8.500.000 TL nominal değerli payı halka arza konu etti.

Fiyat Tespit Raporu’na göre %20 iskontolu şekilde gerçekleştirilen halka arzda dağıtım şekli ise; bireysel yatırımcılara eşit, kurumsal yatırımcılara oransal dağıtım olacak.

Şirket, halka arz işleminin başarı ile tamamlanmasının ardından ise 5 gün boyunca günlük 1.700.000 TL nominal değerli alım emri girecek.

MACKOLİK HALKA ARZ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?
 

Mackolik İnternet Hizmetleri Ticaret A.Ş. (“Mackolik” veya “Şirket”) paylarının halka arzında 19 – 20 Ocak 2023 tarihleri arasında talep toplanmıştır. Mackolik’in mevcut ortaklarından İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş. Pre-IPO Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın sahip olduğu 8.500.000 TL nominal değerli 8.500.000 adet pay halka arz edilmiştir.

Mackolik paylarının mevcut halka arzında 1,00 TL nominal değerli payların halka arz fiyatı 38,00 TL olarak açıklanmış olup belirlenen halka arz fiyatı ile halka arz büyüklüğü 323.000.000 TL olarak gerçekleşmiştir.

Şirket Çalışanlarına tahsisat tutarının yaklaşık 1,3 katı, Bireysel Yatırımcılara tahsisat tutarının yaklaşık 14,5 katı, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara tahsisat tutarının yaklaşık 60,2 katı, Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılara tahsisat tutarının 8,6 katı olmak üzere toplamda 31,5 kat filtrelenmemiş talep gelmiştir.

Bireysel yatırımcılara en fazla 5 adet lot dağıtılmıştır.


MACKOLİK NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK?

Mackolik’in halka arzın ardından Borsa İstanbul’da işlem görme tarihi 26 Ocak olarak duyuruldu.

HATIRLATMA: Tüm halka arzlara tek bir uygulama üzerinden erişmeniz mümkün. Google Play’de yer alan Halka Arz uygulamasını indirerek, tüm gelişmeleri anlık bildirimlerle takip edebilirsiniz. Uygulamayı indirmek için BURAYA tıklayın.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum