Liverpool Real Madrid canli izle

UEFA Şampiyonlar Ligi finali maçında Liverpool ile Real Madrid karşı karşıya geliyor. Fransa'da karşı karşıya gelecek olan Liverpool - Real Madrid Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Liverpool Real Madrid canli izle
28 Mayıs 2022 - 20:09
Ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final heyecanı... Manchester City'yi eleyen Real Madrid ile Villarreal'i eleyen Liverpool Fransa'da, Stade de France'ta karşı karşıya geliyor. Liverpool - Real Madrid Şampiyonlar Ligi finali tüm bilgileri bu sayfada.

İngiltere Premier Lig'de ipi Manchester City göğüsledi, Liverpool üzüldü

Premier Ligin 38. haftasındaki şampiyonluk mücadelesi büyük heyecana sahne oldu. Son maçlara Liverpool'un bir puan önünde lider giren Manchester City, Aston Villa'yı konuk etti. Liverpool ise Wolverhampton'ı ağırladı.

Aston Villa, Cash'in 37. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti. Manchester City gol ararken Aston Villa, 69. dakikada Coutinho ile farkı 2'ye çıkardı.

Oyuna 68. dakikada dahil olan Türk asıllı Alman milli futbolcu İlkay Gündoğan, oyunun kaderini değiştirdi. İlkay ile 76. dakikada umutlanan Manchester City, 2 dakika sonra Rodri'nin kaydettiği golle skoru eşitledi.

Maçın 81. dakikasında bir kez daha sahneye çıkan İlkay, Manchester City'nin sahadan 3-2 galip ayrılmasını sağladı.

Liverpool ise Neto'nun 3. dakikada attığı golle geriye düşse de Mane'nin 24, Salah'ın 84 ve Robertson'ın 89. dakikadaki golleriyle maçı 3-1 kazandı.

Bu sonuçla puanını 93'e çıkaran Manchester City, Liverpool'un 1 puan önünde art arda 2'nci, son 5 yılda 4'üncü, toplamda 8. kez şampiyon oldu.

Real Madrid, 35. şampiyonluğunu ilan etti

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) 2021-2022 sezonunun şampiyonu Real Madrid oldu. Real Madrid, tarihindeki 35. şampiyonluğunu ilan etti.

Ligde bu sezon sadece 2. haftada liderlik koltuğunda yer alamayan Real Madrid, ligin tamamlanmasıyla birlikte en yakın rakibi Barcelona'nın 13 puan önünde şampiyon oldu.
Real Madrid'in şampiyon olduğu La Liga'yı 73 puanla 2. tamamlayan Barcelona, Atletico Madrid (71) ve Sevilla (70) ile birlikte gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılacak.

Liverpool - Real Madrid Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? (Şifresiz kanal detayı)

Liverpool - Real Madrid Şampiyonlar Ligi finali 28 Mayıs Cumartesi günü TSi 22.00'da
Liverpool - Real Madrid Şampiyonlar Ligi finali şifresiz yayın ile EXXEN ve TV 8 ekranlarında olacak.

Liverpool - Real Madrid muhtemel ilk 11'ler (Kadrolar)

Liverpool'un muhtemel ilk 11'i: Alisson Becker; Trent Alexander-Arnold, Ibrahim Konate, Virgil van Dijk, Andy Robertson; Jordan Henderson, Fabinho, Naby Keita; Mohamed Salah, Sadio Mane, Luis Diaz.

Real Madrid'in muhtemel ilk 11'i Thibaut Courtois; Dani Carvajal, Eder Militao, David Alaba, Ferland Mendy; Toni Kroos, Casemiro, Luka Modric; Fede Valverde, Karim Benzema, Vinicius Junior.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılacak 26 takım belli oldu

Ulusal liglerin tamamlanmasıyla Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasına gelecek sezon doğrudan katılacak ekipler de netleşti.
 
Statü gereği UEFA sıralamasında ilk 11'de (Rusya haricinde) yer alan ülkelerin liglerini şampiyon tamamlayan, ilk 6'daki ülkelerin liglerini 2. sırada bitiren, ilk 4'teki ülkelerin liglerinde 3 ve 4. sırayı alan kulüpler ile UEFA Avrupa Ligi kupasının sahibi, organizasyona doğrudan katılıyor. Buna göre Almanya'dan Bayern Münih, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen ve Leipzig'e ek olarak Avrupa Ligi şampiyonu Eintracht Frankfurt da Şampiyonlar Ligi bileti aldı.
 
Böylece gelecek sezon Almanya'yı 5 takım temsil edecek. İngiltere'den Manchester City, Liverpool, Chelsea, Tottenham, İspanya'dan Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Sevilla, İtalya'dan Milan, Inter, Napoli, Juventus, Fransa'dan Paris Saint-Germain (PSG), Olimpik Marsilya, Portekiz'den Porto, Sporting Lizbon, Hollanda'dan Ajax, Belçika'dan Club Brugge, Avusturya'dan Salzburg ve İskoçya'dan Celtic ve Ukrayna'dan Shakhtar Donetsk de turnuvaya grup aşamasından katılacak. 6 takım ise Şampiyonlar Ligi'ne ön eleme turlarından dahil olacak
 
Spor Toto Süper Lig şampiyonu Trabzonspor, play-off turu, puan tablosunun 2. sırasındaki Fenerbahçe ise 2. ön eleme turunda mücadele edecek. Grup aşamasının 6 Eylül'de başlayacağı UEFA Şampiyonlar Ligi'nin finali, 10 Haziran 2023'te İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.