LGS ve YKS sınav sebebiyle sokağa çıkma yasağı tarihleri ve saatleri ne zaman?

İçişleri Bakanlığı, hafta sonu yapılacak olan Liselere Giriş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için kısmi sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı duyurdu. Alınan karar 81 ilin valiliğine gönderildi. Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı tarihi ve saatleri merak edenler konuyu internette araştırıyor. Sokağa çıkma yasağı saatleri ne zaman? Hangi saatler arasında sokağa çıkma yasağı var? Ne zaman sokağa çıkmak yasak?

LGS ve YKS sınav sebebiyle sokağa çıkma yasağı tarihleri ve saatleri ne zaman?
18 Haziran 2020 - 20:21
20 Haziran Cumartesi, 27 Haziran Cumartesi ve 28 Haziran Pazar günleri, Türkiye’de sınav maratonu olacak. Öğrenciler, LGS ve YKS’de ter dökecek. İçişleri Bakanlığı da öğrencilerin başarısı ve Covid-19 salgını yayılımının önüne geçmek adına bu tarihlerde kısmi sokağa çıkma kısıtlaması kararı aldı. Alınan karar, bakanlık tarafından 81 il valiliğine gönderildi.
20 HAZİRAN’DA YASAK OLAN SAATLER
Sınavlar için alınan sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı saatler de belli oldu. Alınan karar doğrultusunda, 20 Haziran Cumartesi günü iki oturumlu LGS yapılacak. Bu sebeple, saat 9.00 ile 15.00 saatleri arasında istisnalar hariç olmak üzere 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.
27-28 HAZİRAN’DA YASAK OLAN SAATLER
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın iki oturumu ise farklı günlerde yapılacak. Öğrenciler, YKS ilk oturumunu 27 Haziran Cumartesi, ikinci oturumunu ise 28 Haziran Pazar günü yapacak. Yine bu sebeple, 27-28 Haziran tarihlerinde kısmi sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Sokağa çıkma kısıtlaması, 27 Haziran Cumartesi günü saat 09.30 ile 15.00 arasında, 28 Haziran Pazar günü ise 09.30 ile 18.30 saatleri arasında uygulanacak
ÖĞRENCİLER İÇİN İSTİSNA OLACAK KİŞİLER
Sokağa çıkma kısıtlamasında öğrencilerin sınav yerlerine gidiş gelişlerinde yardımcı olmaları için bazı kişiler de istisna kapsamına alındı. Bakanlığın aldığı karar doğrultusunda, gerek LGS gerekse YKS’ye girecek adayların sınav binasına ulaşımlarının toplu taşıma ile sağlanması halinde kendilerinin yanı sıra bir yakını, özel araçlarla gelinmesi halinde ise araç sürücüsü ile birlikte bir yakını sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak.
 
 
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum