LGS kitapçıkları ne zaman verilecek 2022, soruları ve cevapları açıklandı mı?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı’nda milyonlarca öğrenci ter döktü. 5 Haziran 2022 tarihinde yapılan sınavın ardından ise sınav soruları ve cevap anahtarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. 2022 LGS kitapçıkları ne zaman verilecek, sorular ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak?

LGS kitapçıkları ne zaman verilecek 2022, soruları ve cevapları açıklandı mı?
05 Haziran 2022 - 14:17
Milyonlarca öğrenci, iyi bir lisede eğitim almak için sınavda ter döktü. 5 Haziran 2022 Pazar tarihinde, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı yapıldı. Ailelerin büyük bir titizlikle üzerinde durduğu öğrenciler, uzun süren çalışmaların ve emeklerin karşılığını alabilmek adına bu sınavda varını yoğunu adeta ortaya koydu. Sınavın başlaması ile birlikte ise öğrencileri sıralarında, aileler ise dışarıda büyük heyecan yaşadı.

Sınav süresinin bitmesi ile birlikte de birçok kişi sınavdan çıkar çıkmaz karşılaştıkları soruları internette araştırmaya başladı. Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı, gerçekleştirilen sınavın ardından genellikle aynı gün içerisinde sınav soru kitapçıklarını kamuoyu ile paylaşıyor. Bu sınavın ardından da LGS soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağı büyük merak konusu oldu. Öğrenciler ve aileler, soruları ve yanıtları sınav sonuçları açıklanmadan önce görmek ve verdikleri cevaplara göre kaç puan alacakları konusunda bilgilenmek istiyor.

LGS SORU KİTAPÇIKLARI VERİLECEK Mİ?

Talep edilmesi durumunda, sınav oturumları tamamlandıktan sonra soru kitapçıkları veli ya da öğrenciye verilebilecektir. Talep edilmeyen soru kitapçıkları millî eğitim müdürlükleri tarafından okullarda kullanılmak üzere toplanacaktır.

LGS SORU KİTAPÇIĞI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

LGS soru kitapçığının, sınavın sona ermesiyle birlikte MEB tarafından yayımlanacağı öngörülüyor.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan merkezî sınav, sorunsuz bir şekilde tamamlandı. 1 milyon 236 bin 313 öğrencinin başvurduğu sınav, iki oturum hâlinde 973 yurt içi ve 7 yurt dışı sınav merkezinde 17 bin 899 okul ve 82 bin 551 salonda yapıldı. Sınavda her bir oturumda yaklaşık 350 bin olmak üzere 700 bin sınav görevlisi görev yaptı. Sınav sonuçları, 30 Haziran 2022 tarihinde açıklanacak.

SORU VE CEVAP ANAHTARI AÇIKLANDI

SÖZEL SORULAR VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN
SAYISAL SORULAR VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum