Latif Demirci kimdir, kaç yaşında, Karikatürist Latif Demirci neden öldü?

Türkiye’nin tanınan karikatüristlerinden biri olan Latif Demirci hayatını kaybetti. Demirci’nin ölümü sonrasında birçok kişi, Latif Demirci’nin biyografisini ve hayatını araştırıyor. Latif Demirci kimdir, kaç yaşındaydı, Latif Demirci neden öldü?

Latif Demirci kimdir, kaç yaşında, Karikatürist Latif Demirci neden öldü?
05 Haziran 2022 - 13:22
Türkiye’de adından söz ettiren ve başarıları ile dikkatleri de üzerine çeken karikatüristlerden biri, Latif Demirci hayatını kaybetti. Sevenlerini yasa boğan Demirci’nin ölüm haberi üzerine, kendisi hakkında birçok kişi de biyografisinin ve hayatını araştırmaya başladı.

Demirci, kariyerine genç yaşta Gırgır ve Fırt dergilerinde yaptığı çizimlerle başlamıştı. Latif Demirci, Fırt'ta 'Tarzan' ve Gırgır'da esprilerini Behiç Pek'in bulduğu 'Muhlis Bey' tiplerinin çizeri olarak daha geniş kitlelere ulaşmayı da başarmıştı. Hıbır’ın kurguculuğunu yaptı ve onun devamı HBR Maymun dergilerinin kapanmalarından sonra mizah dergiciliğini bırakarak gazeteler ve dergiler için çalışmaya başladı.

Latif Demirci, 90’lı yıllarda yurtiçi ve yurtdışında karikatür sergileri açtı. Öte yandan kitap kapakları, poster ve çizgi film çalışmalarında da yer aldı. Nokta, Panorama, Gazete Pazar, Söz gibi yayınların da kadrolarında yer alan Demirci, uzun süredir Hürriyet gazetesi bünyesinde çalışmalarını sürdürüyordu.

Demirci, Canavar Koyun Orhan, Muhlis Bey, Arap Kadri, Mithat-Mirsat ve son olarak da Press Bey gibi pek çok ünlü karikatür tipi yarattı.

2015 yılında Sedat Simavi Karikatür Ödülü'nü almıştı.

LATİF DEMİRCİ NEDEN HAYATINI KAYBETTİ?

61 yaşında olan Latif Demirci, bir süre önce kalp ameliyatı geçirmişti. Hürriyet Kitap Sanat sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Gazetemizin usta çizeri sevgili Latif Demirci’yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hayata, gündeme zekice bir mizahla baktığı tüm çizgileri bizimle" ifadelerine yer verdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum