Kuzu Grup GYO halka arz ne zaman, KZGYO kaç lot verir?

SPK, 16 Ağustos tarihinde Kuzugrup Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın halka arzına onay verdi. Şirketin halka arzına katılmak isteyenler internette araştırma yapıyor. Kuzu Grup GYO halka arz ne zaman, KZGYO kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu, borsada ne zaman işlem görecek?

Kuzu Grup GYO halka arz ne zaman, KZGYO kaç lot verir?
17 Ağustos 2023 - 00:58
Sermaye Piyasası Kurulu, bu haftayı da boş geçmedi. SPK, Kuzugrup GYO’nun halka arzını 16 Ağustos 2023 tarihinde onayladı. Şirketin halka arz ayrıntıları da belli oldu. KZGYO kodu ile işlem görmesi beklenen şirket, halka arzda toplam 50.000.000 lotu satışa sunacak.

Kuzugrup GYO’nun halka arzında dağıtım şekli ise bireysel yatırımcılara eşit olacak. Öte yandan şirketin halka arz sonrası fiili dolaşımı ise %25 şeklinde gerçekleşecek. Ayrıca halka arz fiyatı ise hisse başı 20,76 TL olarak duyuruldu.

Kuzu Grup GYO’nun katılım endeksine uygun olup olmadığı, yatırımcılar tarafından merak edilen bir konu. Ancak bu detay, şirket tarafından açıklanacak olan onaylı izahnamenin yayınlanmasının ardından netlik kazanacak. Bu halka arza katılmak isteyen bireysel yatırımcılar, T1 ve T2 bakiyelerini kullanamayacak. Halka arzda hangi banka ve aracı kurumların yetkili olacağı da yine onaylı izahname ile birlikte kesinlik kazanacak.

FON KULLANIM YERLERİ

Finansman Ödemesi: %65-75
Rezidansların tefrişi yatırımı: %20-25
İşletme sermayesi: %5-10

ÖNEMLİ DETAYLAR

30 gün fiyat istikrarı planlanmaktadır.
Şirket, 12 ay boyunca bedelli/bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştirmeyeceğini ve aynı süre boyunca pay satışı yapmayacağını taahhüt etmektedir.

KUZU GRUP GYO KAÇ LOT VERİR?

Şirket, toplam 50 milyon lotu halka arz edecek. Bu halka arzda yatırımcı grubu bazında tahsisat oranları netleştiği zaman, kaç lot düşebileceği konusu da ayrıntılara kavuşacak.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum