Kuşçu Marina'ya ilk fidanlar 26 Ekim'de dikilecek

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in talimatıyla Kocasinan Kuşçu Marina bölgesinin yeşillendirilmesi adına ilk etap fidanlar 26 Ekim’de toprakla buluşacak. 3 yıl içinde bölgeye 12 milyon fidan dikilmesi planlanıyor. 

Kuşçu Marina'ya ilk fidanlar 26 Ekim'de dikilecek
17 Ekim 2022 - 22:16
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri’nin denizi olarak bilinen Kocasinan Kuşçu Marina bölgesinin yeşillendirilmesi adına Kayseri Valiliği’nin başlattığı, 12 milyon fidan dikimini kapsayan ve çalışmaların devam ettiği ‘Kuşçu Ağaçlandırma ve Fidan Dikimi’ projesinin çalışmalarını yerinde inceleyerek Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın’dan bilgiler aldı.  

İlk olarak bölgenin fidan dikimine elverişli hale getirilebilmesi adına arazi çalışmaları gerçekleştiriliyor. Yaklaşık bir aydan fazla süredir devam eden çalışmalar sonucu bugün itibariyle 1587 çukur kazılıp, kazılan çukurlara daha verimli orman toprağı ilave edilirken, 26 Ekim 2022 tarihi itibariyle ilk fidan toprağa konulacak. 

Proje hakkına bilgiler veren Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın, Vali  Çiçek’in talimatları doğrultusunda Anadolu tarihinde gerçekleştirilecek olan en kapsamlı ağaçlandırma faaliyetinin burada olduğunu söyledi. İlk etabında bu sene 142 hektar alana 136 bin fidanın dikileceğini belirten Çapkın, 3 yıl içerisinde ise toplam 8 bin hektar alana 12 milyon fidan dikileceğini söyledi. Çapkın, “Toprak işlemesi süratle devam ediyor. 26 Ekim’de ilk etap fidan dikimine start veriyoruz” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum