Kurtlar Vadisi Tuncay Kantarcı Osman Wöber kimdir, aslen nereli, neden öldü?

Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı Tuncay Kantarcı karakteri ile hafızalara kazınan oyuncu Osman Wöber hayatını kaybetti. Osman Wöber kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü? Osman Wöber aslen nereli, eşi kimdir, ölüm nedeni ne?

Kurtlar Vadisi Tuncay Kantarcı Osman Wöber kimdir, aslen nereli, neden öldü?
26 Haziran 2022 - 00:18
Bir zamanların fenomen dizilerinden olan ve halen hafızalardaki yerini koruyan Kurtlar Vadisi dizisinin oyuncuları bir bir hayattan kopuyor. Laz Ziya, Hüsrev Ağa, Seyfo Dayı, Testere Necmi, Tombalacı Mehmet ve Halo’dan sonra bu kez de dizinin Tuncay Kantarcı’sı Osman Wöber hayatını kaybetti.

Dizide, özellikle titizliği ile bilinen Tuncay Kantarcı karakteri bir zamanlar dizi severlerin en sevdiği karakterlerden biri olarak hafızalara kazanmıştı. Tuncay Kantarcı karakterine hayat veren usta oyuncu Osman Wöber’den acı haber geldi. Sevenlerini ve sanat camiasını yasa boğan ölüm haberinin ardından, birçok kişi Osman Wöber’in neden hayat kaybettiğini araştırmaya başladı. Osman Wöber kimdir, nereli, kaç yaşındaydı ve neden öldü?

ACI HABER GELDİ!
Ünlü oyuncu Zafer Algöz "Sevgili arkadaşımız Osman Wöber ani bir kalp kriziyle veda etmiş diye haber geldi az önce.Çok üzgünüm. Başımız sağ olsun." paylaşımıyla acı haberi duyurdu.

OSMAN WÖBER KİMDİR?

Osman Wöber 27 Şubat 1960 tarihinde doğdu. Baba tarafından Avusturyalı olan Wöber, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde eğitim gördü. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde tiyatroya başladı. Öğrencilik döneminde Şan Tiyatrosu, Kenter Tiyatrosu ve Yeditepe Oyuncularının oyunlarında roller aldı.

1988-1993 yılları arasında Adana Devlet Tiyatrosu, 1995-1998 yılları arasında ise İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda müdürlük ve sanat yönetmenliği yaptı. Goethe Enstitüsü bursuyla iki kez Almanya'nın çeşitli tiyatrolarında incelemeler yaptı, çalışmalarında bulundu. 2001 yılında yeniden İstanbul Devlet Tiyatrosunun başına getirildi ve bu görevi 2009'a kadar sürdürdü. Devlet Tiyatrolarının sahnelediği ve Memet Baydur'un yazdığı oyun olan Kamyon'un yönetmenliğini yaptı Sekizinci Saat, Cumhuriyet gibi filmlerde roller üstlendi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum