Kurbanlık alırken nelere dikkat etmek gerekir, 2020 kurbanlık fiyatları ne kadar, Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte, kurban kesme ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, kurbanlık hayvanları da araştırmaya başladı. 2020 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? 2020 kurbanlık büyükbaş-küçükbaş hayvan fiyatları ne kadar, hisseler bu yıl ne kadar, kurbanlık hayvan alırken nelere dikkat etmek gerekir? İşte merak edilen soruların cevapları…

Kurbanlık alırken nelere dikkat etmek gerekir, 2020 kurbanlık fiyatları ne kadar, Kurban Bayramı tatili kaç gün?
22 Temmuz 2020 - 23:51
İslam alemi, Kurban Bayramı heyecanını yaşamaya başladı. Kurban Bayramı’na az bir zaman kala, kurbanlık fiyatları araştırılmaya başlandı. Kurbanlık fiyatlarının haricinde, ilk defa kurban kesecek olan vatandaşlar ya da alınan kurbanlığın hangi özelliklere sahip olacağını bilmeyenler konuyu internette araştırıyor. Kurban kesme ibadetini yerine getirmek isteyenler, alacakları kurbanlığın nasıl olmasını gerektiğini öğrenmek istiyor. Biz de sizler için kurbanlık fiyatları ve kurbanlık hayvanda olması ya da olmaması gereken özellikleri hazırladık. 2020 Kurban Bayramı ne zaman? 2020 kurbanlık büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatları ne kadar? Kurbanlık hayvan seçerken nelere dikkat edilmedi? İşte merak edilen soruların detayları…
2020 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?
2020 yılı Kurban Bayramı 1. Günü 31 Temmuz Cuma gününe denk geliyor. Kurban Bayramı, 31 Temmuz Cuma, 1 Ağustos Cumartesi, 2 Ağustos Pazar ve 3 Ağustos Pazartesi günlerine tekâmül ediyor.
KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?
2020 yılı Kurban Bayramı’nın ilk günleri Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerine denk geldiği için sadece 4 gün tatil olması bekleniyor. Ancak, Kurban Bayramı’nda kaç gün tatil olacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Resmi açıklama yapıldığı takdirde www.ulakhaber.com sitemizden paylaşılacaktır.
2020 KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?
2020 yılında kurbanlık fiyatları da vatandaşlar tarafından bir hayli merak ediliyor ve araştırılıyor. Kurbanlık fiyatları konusunda ön bilgi sahibi olmak isteyenler kurbanlık hayvan almaya gitmeden önce internetten fiyat bilgisi araştırmaya başladı. Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik kurban fiyatları ve kurbanlıklarla ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik, kurbanlık alışverişinde hem yetiştiricilerin hem de alıcı konumundaki vatandaşların memnun olacağı bir süreç geçirilmesi temennisinde bulunarak, şunları söyledi: "Artan yem maliyetleriyle Covid-19'un birtakım olumsuz etkileri göz önüne alındığında, küçükbaş kurbanlık hayvan fiyatları geçen yıla göre yüzde 10 civarında artabilir. Bölgesel farklılıklardan dolayı da artış oranı illere göre farklı olacaktır. Piyasada ortalama canlı kurbanlığın kilogram fiyatı kuyruklu koyunda 24-25 lira, kuyruksuz koyunda 26-27 lira. Kurbanlık fiyatlarının ortalama 1050-1500 lira olacağını tahmin ediyoruz. Tabii hayvanın koç, teke olmasına ve vasfına göre de fiyatlar çok daha yüksek seviyelere çıkabilir. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da satılamayan ve elde kalan hayvanların Et ve Süt Kurumunca değerinden alınmasını talep ediyoruz."
KURBANLIK HAYVAN ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR
1. Etli, canlı olması gerekiyor.
2. Kulağının veya kuyruğunun kopuk olmaması gerekiyor.
3, Gözünün veya memesinin kör olmaması gerekiyor.
4. Çok hasta, zayıf olmaması gerekiyor.
5, Tüylerinin parlak olması gerekiyor.
6, Küçükbaş hayvanlarda, oğlaklar en az 1 yaşında, kuzuların en az 6 aylık ve annesi kadar olması gerekiyor. Koyun ve koçlar zaten kurban edilebiliyor ama yaş şartı koyun ve keçilerde farklılık gösteriyor.
7. Oğlaklar 1 yaşında olması lazım. Erkek kuzular en az 6 aylık olmalı. 1 yaşını doldurmuş olan hayvanlar zaten kurban edilebiliyor.
8. Büyükbaş hayvancılıkta en az 2 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. Tüm hayvanların 2 yaşını doldurması dişlerinden belli oluyor. Ortadaki küçük kuzu dişlerinin düşüp büyük anaç dişlerinin çıkmış olması gerekli.
9. Alt çenelerinde 2 büyük dişin olması gerekiyor. İslami bir ibadet yapıyoruz, bunu düzgün yapmak zorundayız.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum