Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı? Şehirlerarası seyahat serbest mi, kaç gün resmi tatil olacak?

Kurban Bayramı’na sayılı günler kalması, merak ettikleri bazı soruları da araştırmaya başlamasına neden oldu. Kurban Bayramı’nın gelmesiyle birlikte merak edilen soruların başında ise şunlar geliyor: Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? Kurban Bayramı’nda şehir dışına çıkma yasağı olacak mı? Kurban Bayramı resmi tatili kaç gün olacak? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı? Şehirlerarası seyahat serbest mi, kaç gün resmi tatil olacak?
23 Temmuz 2020 - 00:52
Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. İslam dünyası, 31 Temmuz Cuma günü Kurban Bayramı’nın birinci gününü idrak edecek. Bayramın ilk gününde ibadetini yerine getirmek isteyen Müslümanlar, kurbanlarını kesecek, dualar edecek, ihtiyaç sahiplerine kesilen kurban etleri dağıtılacak. Kurban kesme ibadetinin yanı sıra, merak edilen konulardan biri de koronavirüs salgınından dolayı Ramazan Bayramı’nda olduğu sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı. Ayrıca, Kurban Bayramı’nda kaç gün tatil olacağı, şehirlerarası seyahatin yasak olup olmayacağı da merak edilen konulardan bazıları. Peki, Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? Kurban Bayramı’nda kaç gün resmi tatil olacak? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlayacak? Kurban Bayramı’nda şehirlerarası seyahat serbest mi olacak yasak mı olacak? İşte merak edilen soruların yanıtları…
2020 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?
2020 Kurban Bayramı arifesi 30 Temmuz Perşembe gününe denk geliyor. Kurban Bayramı'nın 1. günü 31 Temmuz Cuma, bayramın 2. günü 1 Ağustos Cumartesi, 3. günü 2 Ağustos Pazar ve 4. günü ise 3 Ağustos Pazartesi günü kutlanacak.
KURBAN BAYRAMI’NDA KAÇ GÜN TATİL OLACAK?
Kurban Bayramı tatili için resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak bayram Cuma günü başlayacak ve Pazartesi günü sona erecek. Tatilin 4 gün sürecek bayramın süresi ile kısıtlı olması bekleniyor.
KURBAN BAYRAMI’NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıp uygulanmayacağı’ hakkında, “Kurban Bayramı’nın özellikleri çok çok farklı. O gün kurbanlar kesilecek. Bunun yanında herkes özellikle de birbirini ziyaret edecek. Ama şu an için gündemimizde böyle bir durum yok” ifadelerini kullandı.
KURBAN BAYRAMINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI VE OKULLAR AÇILACAK MI?
Bilim Kurulu Üyesi Recep Öztürk CNN Türk canlı yayınında sokağa çıkma yasağı ve okulların açılıp açılmayacağı konusunda açıklamalarda bulundu. İşte, o detaylar
"Okul olayı ve Kurban Bayramı olayı ayrıntılı şekilde gündem olarak konuşulmadı. Ama ister açılsın ister tam tersi açılmasın. Cumhurbaşkanımız Kurban Bayramı için sokağa çıkma yasağı düşünmediklerini açıkladı.
Ama bunlar o kadar anlık olaylar ki. Bunların ikisi de gündeme gelmiş değil, şu an tartışılıyor. Eğitimde bir karma-hibride gidiş var. Online ve yüz yüze olarak planlıyor. Ama bunun ilköğretim ve lisede nasıl olacağıyla ilgili bilim kurulu önerilerini sunar, onlar da nasıl uygulanacağını ortaya koyarlar."
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum