Koyun etinin kokusu nasıl giderilir, koyun eti kokusuz nasıl pişirilir?

Kurban Bayramı’nın da yaklaşması ile birlikte koyun eti yeniden gündeme geldi. Koyun etini kokusuz bir şekilde pişirmek isteyenlerse konuyu internette araştırıyor. Koyun etinin kokusu nasıl gider, koyun eti kokusun nasıl giderilir? sorularının yanıtları, sizler için hazırladığımız tarifte. Koyun etinin kokusunu gidermek için, hangi malzemeler ve baharatlar kullanılır?

Koyun etinin kokusu nasıl giderilir, koyun eti kokusuz nasıl pişirilir?
18 Haziran 2022 - 19:29
Kuzu eti ya da koyun eti; sığır ve tavuk etinden sonra yaygın olarak kullanılan etlerin başında gelir. Ancak kuzu etinin diğer etlere göre kendine has bir kokusu vardır ve bazı insanlar bundan hoşlanmayabilir. Aslında kokunun sebebi koyunların yediği otlardır. Çim, kendine özgü kokuyu üreten "fitol"ün organik bir bileşiği olan "klorofil" içerir. Dolayısıyla o eşsiz koku çimen kokusudur.

LEZZETLİ KUZU PİŞİRMENİN İPUÇLARI

1. Koyun eti yerine kuzu eti seçin

Bir koyun için iki farklı et adı vardır: kuzu ve koyun eti. Fark ne? Kuzu 1 yaşından küçük bir koyundur. Kuzu 1 yaşından küçük olduğu için eti çok yumuşaktır ve çim kokusu sınırlıdır, bu nedenle kuzu etinin tüketilmesi daha kolaydır. Koyun etinin kokusu, kuzu etine göre daha ağır ve belirgindir.

2. Mümkün olduğu kadar ette bulunan fazla yağı alın

Daha önce de belirtildiği gibi, “fitol” benzersiz kokunun nedeni koyun yağında bulunur. Ayrıca koyun, sığır eti ile karşılaştırıldığında daha kolay oksitlenen doymamış yağdan oluşur. Bu nedenle oksitlenmiş koku bir "gayri" kokusu verebilir. Bu nedenle, koyun eti hazırlarken yağı çıkarmanızı veya yağın arasına birkaç parça eklemenizi öneririz, böylece pişirirken daha kolay eriyebilir.

3. Baharatları etkili bir şekilde kullanmak

Baharatlar, eti yumuşatma ve ete lezzet katma gibi birçok faydalı etkiye sahiptir. Ancak aynı zamanda yemek kokusunu gidermede de rol oynar. Kuzu etinin kendine has bir kokusu olduğundan, bu kokuyu gidermek için Biberiye gibi biraz daha güçlü kokulu bir bitki kullanmanızı öneririz. Eti hazırlarken, kokunun yumuşaması için biberiyeyi etin üzerine sürün. Bu şekilde bir parça biberiye ile kuzu etinin tadını çıkarabilirsiniz. Ardından, kuzu eti pişirmek için basit ve lezzetli tarifler sunacağız.

KUZU ETİ PİŞİRMEK İÇİN ÖNERİLEN TARİFLER

Kuzu eti pişirmenin en popüler yolunu ve bazı faydalı ipuçlarını tanıtacağız. Kuzu eti için ince dilimlenmiş et, parçalar ve klasik kuzu rafları gibi çeşitli kesimlerde gelir. Tüm kuzu eti için ortak ipucu eti çok uzun süre pişirmemektir. Kuzu etinin kendisi yumuşak olduğu için fazla pişirildiğinde etin lifi küçülür ve sertleşir. Kuzu eti hazırlanırken etin çok baharatlanmamasını, etin olduğu gibi pişirilip daha sonra sosa batırılmasını tavsiye ederiz. Koyun eti için, eşsiz kokuyu gidermek için marine etmenizi öneririz.

SARIMSAKLI KUZU ETİ

Tatlı sarımsak kokusu iştah açıcı bir ana yemek yapar.
Malzemeler (iki kişilik)
Kuzu (ince dilimlenmiş)⋯⋯200g
Tuz ve karabiber (az miktarda)
Bitkisel yağ⋯⋯1/2 yemek kaşığı
Dolmalık biber⋯⋯1
Baharat A
Soya sosu⋯⋯4 yemek kaşığı
Sirke⋯⋯ 1 yemek kaşığı
Şeker⋯⋯2 çay kaşığı
Baharat B
Sarımsak(rendelenmiş)⋯⋯1 diş
Soğan(rendelenmiş)⋯⋯1/2

TARİFİ

1. Kuzuyu tuz ve karabiberle tatlandırın ve bir süre bekletin. Dolmalık biberi uygun büyüklükte doğrayın.
2. Tavaya sıvı yağı dökün ve terbiyeli kuzu eti ve dolmalık biberi kızartın. Etin rengi değişince eti tavadan çıkarın ve Baharat A ekleyin.
3. Sos karıştırdıktan sonra, Baharat B'yi ekleyin ve tekrar karıştırın.
4. Kuzu etini ve dolmalık biberleri sıralayın ve son olarak sosu gezdirin. Zevk almak!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum