Koronavirüs belirtileri nelerdir, nasıl anlaşılır, hangi etkiler görülür?

Dünyanın kabusu haline gelen koronavirüs hakkında merak edilenler araştırılmaya devam ediliyor. Koronavirüs hakkında merak edilen konulardan biri de belirtilerinin neler olduğu ve hangi etkileri gösterdiği. Koronavirüs belirtileri nelerdir, nasıl belli olur, hangi etkiler görülür? İşte detaylar…

Koronavirüs belirtileri nelerdir, nasıl anlaşılır, hangi etkiler görülür?
16 Mart 2020 - 13:36
Tüm dünyanın kabusu haline gelen koronavirüs hakkında tedirginlik devam ediyor. İnsanlar, koronavirüsün belirtilerini de araştırmaya devam ediyor. Koronavirüs belirtileri nelerdir, hangi etkileri gösterir, vücutta ne gibi değişimler olur? İşte detaylar…
KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ NELERDİR?
Kuru öksürük: Virüs alt ve üst solunum yollarını etkilediği için en sık görülen belirti.
Yüksek ateş: Virüsün yol açtığı tahribatlar ve vücuda verdiği zarar nedeniyle aynı şekilde kuru öksürük gibi en sık görülen bir diğer belirti yüksek ateş.
Boğaz ağrısı: Yüksek ateş ve kuru öksürüğe oranla daha az görülse de solunum yollarına bulaşan virüsler bulaştığı bölgede ağrıya neden oluyor. Boğaz ağrısı da bu hastalığın belirtileri arasında gösterilebilir.
Nefes darlığı: Hastalığın ölümcül sonuçlar doğurmasındaki en büyük etkenlerden biri de oluşturduğu nefes darlığı. Özellikle solunum problemi olan hastalar, virüs nedeniyle artan nefes darlığına bağlı olarak yaşamlarını yitirebiliyor.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum