Kızılay'dan depremzede çocuklar için oyuncak çağrısı

Genç Kızılay Başkan Yardımcısı Fatih Kömü, depremzede çocuklar için oyuncaklara ihtiyaç duyduklarını söyledi. Kömü, “Çocuklar poşeti açtıklarında sıfır, kullanılmamış oyuncakla daha çok mutlu oluyorlar. Vatandaşlardan özel ricam mümkünse sıfır göndersinler” dedi. 

Kızılay'dan depremzede çocuklar için oyuncak çağrısı
12 Şubat 2023 - 22:47
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçesinde 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen 2 depremle 10 il büyük hasar aldı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken, bir taraftan da depremzedelerin yaralarının sarılması için çalışılıyor. Kayseri’de de birçok kurum, kuruluş ve vatandaş depremzedeler için seferber oldu. Genç Kızılay bünyesinde 75 kişiden oluşan psikolojik destek ekibi  çocuklarla ilgileniyor. 

Genç Kızılay Başkan Yardımcısı Fatih Kömü, “Tamamen gönüllülük esaslarından oluşan üniversite öğrencilerimizle beraber bir yapılanma kurduk. Toplanma merkezimize elbiselerimiz geliyor ve alt üst kıyafet olarak ayrıştırıyoruz. Burada direkt olarak dağıtımlarımıza başladık. Sıfır yeni ürünlerimiz devamlı olarak dağıtımda. Ekip arkadaşlarımız devamlı olarak sahada. 75 kişiden oluşan psikolojik destek ekibi kurduk. Depremzede çocuklarla ilgilenecekler. Gerekli olan boyama ve oyuncaklarla sahadayız. Şehir dışında bulunan ekiplerimizi buradan yönlendiriyoruz. Sahada olan 500 kişilik genç bir ekibimiz var. Son yarayı kapatana kadar burayı kapatmayacağız” ifadelerimi kullandı. 

‘ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÖNCELİK OLARAK OYUNCAKLARA İHTİYACIMIZ VAR’

Depremden etkilenen vatandaşlar için destekte bulunmak isteyenlerin Genç Kızılay şubelerine bırakabileceklerini ifade eden Kömü “Şu an çocuklarımız için öncelik olarak oyuncaklara ihtiyacımız var. Depremzede aileler için gıdaya ihtiyaç var. Aydınlıkevler’de eski postane vardı Koçak Parkının yanındaki yerde bizim dağıtım merkezimiz. Organize’deki büyük yerimizde şu an şehir dışındaki yardımlarımıza devam ediyor. Şehir içindeki yardımlarınızı Ok Burcu’na ve Koçak Parkı’ndaki eski postane binasına bırakabilirler. Tuna Alışveriş Merkezinde bulunan 2 ablamız tamamen kendi çevrelerinde bulunan gönüllü vatandaşlarla sürdürüyorlar bu çalışmayı. Dileyenler oraya da bırakabilirler” şeklinde konuştu. 

‘ÜRÜNLERİN SIFIR OLMASINA DİKKAT EDİYORUZ’

Çocukların sıfır ürünlerle daha çok mutlu olduklarını belirten Kömü, “Ürünlerin sıfır olmasına dikkat ediyoruz. Vatandaşı da çok zor durumda bırakmadan depremzede ailelere yardımcı oluyoruz. Çocuklar poşeti açtıklarında sıfır, kullanılmamış ürünle daha çok mutlu oluyorlar. Vatandaşlardan özel ricam mümkünse sıfır göndersinler” dedi.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum