Kızılay'a kan verdim sonuçları nasıl öğrenebilirim?

Türk Kızılay’ı Türkiye’nin bütün illerinde acil hastalar için kullanılmak üzere vatandaşlardan kan bağışı toplamaktadır. Kızılay’a kan veren vatandaşlarsa, kan verdikten sonra sonuçları kan sonuçlarını nasıl öğrenebileceklerini araştırıyor. Kızılay’a kan verdim sonuçları nasıl öğrenebilirim? sorusunun yanıtı haberimizde…

Kızılay'a kan verdim sonuçları nasıl öğrenebilirim?
11 Haziran 2022 - 21:26
Kızılay, Türkiye’nin en büyük kan bankasıdır. Acil durumlarda ve acil hastalar için kan bağışı toplayan Kızılay, çeşitli kampanyaları ile de ülkemizin en dikkat çeken kurumlarından biridir. Türkiye’nin 81 ilinde vatandaşlardan kan toplayan Kızılay, topladığı kanları kan bankasında toplayarak acil durumlar için saklar.

Birçok vatandaş da hem acil durumdaki hastaların kana daha kolay ulaşmaları adına hem de kendi kanlarının vücudunda yenilenmesi adına sık sık kan bağışında bulunuyor. Kan bağışlayan vatandaşlar, bu eylemi gerçekleştirdikten sonra ise kan sonuçlarına nasıl ulaşabileceklerini internette araştırıyor.

KIZILAY KAN BAĞIŞINDA BULUNMA

Kızılay’a kan bağışında bulunmak için öncelikle bulaşıcı bir hastalığa sahip olmamak gerekir. Hepatit, AIDS, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi gibi hastalıkları taşıyan insanlardan kan alınmaz. Dolayısıyla da kana ihtiyacı olan diğer hastalar, bu tür hastalıklardan korunmuş olur.

KIZILAY'A KAN BAĞIŞI SORGULAMA

Hastaların tedavisi, bazı ilaçların üretimi için kan bağışı yapmak oldukça önemlidir. Kan bağışı zorunlu olmamakla birlikte gönüllü olarak yapılmaktadır. Kan bağışı için kimse zorlanmaz herkes kendi iradesi ile kan bağışında bulunur. Kan bağışında bulunmak hem toplumsal açıdan iyi olurken kendi sağlığınız içinde önemlidir. Kızılay’a kan bağışınızı sorgulamak için çağrı merkezleri (168) ile iletişime geçebilir, kan merkezlerine gidebilirsiniz.
 
Kan bağış sorgulama işlemlerinizi internet üzerinden gerçekleştirmek için https://www.kanver.org/KanHizmetleri/KanBagisiRandevu linkine tıklamanız gerekir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum