Reklam
Reklam
Reklam

KİGDER, Koramaz Vadisi'nde bahar temizliği yaptı

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) organizesinde Koramaz Vadisi’nde bahar temizliği yapıldı. Etkinlik kapsamında 12 kilometre uzunluğundaki vadide çöp toplandı.

KİGDER, Koramaz Vadisi'nde bahar temizliği yaptı
22 Mayıs 2022 - 17:22
KİGDER tarafından 'Yaşanabilir Bir Dünya İçin Bahar Temizliği’ adı altında bir kampanya başlatıldı. Etkinlik kapsamında Koramaz Vadisinde çevre temizliği yapıldı. Etkinliğe katılım göstermek isteyen vatandaşlar Seyyid Burhaneddin Mezarlığı ve Türbesi mevkinde bulunan Güldüoğlu Aile Sağlığı Merkezi önünden kaldırılan otobüslerle bölgeye ulaştı. 



Tema Vakfı’nın da destek olduğu ve saat 12:00’de başlayan etkinliğe Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) başkanı Sema Karaoğlu, KİGDER Etkinlik Komisyon Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Ayla Koçer, Argos Bisiklet Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

‘ÇÖPLERİMİZİ EN YAKIN ÇÖP KUTUSUNA ATALIM’

KİGDER Başkanı Sema Karaoğlu ise çevre temizliğinin öneminden bahsederek, “Havaların ısınmasıyla birlikte sosyal hareketlilik başladı. İnsanlar temiz hava alabilmek ve keyifli vakit geçirebilmek için doğa ile iç içe zaman geçirmeye çalışıyor. Pikniği yapan, gezintisini yapan kişilerden bazıları çevreye duyarsız bir şekilde çöplerini atıyor. Piknik yapanlar çöplerini topluyor ama poşetlerini çöp kutusuna atmak yerine bulunduğu yerde bırakıyor. Bunun sonucunda ise yiyecek arayan kediler, köpekler veya diğer yaban hayatında yer alan hayvanlar yiyeceğe ulaşmak için çöpleri parçalıyor. Bunun sonucu olarak da çöpler çevreye dağıtılıyor. Yine rüzgar, yağış gibi doğa olayları sırasında da çöp taşınımı gerçekleşebiliyor. Bizler hem çevreyi temizlemek hem de bunlara dikkat çekmek amacıyla buradayız. İnsanlarımıza önce çevreyi kirletmemeleri konusunda çağrıda bulunuyoruz. Lütfen çöplerimizi çevreye atmayalım. Öncelik çevreyi kirletmemek olmalı. O yüzden çöplerimizi elimizde veya arabamızda taşıyarak en yakın çöp kutusuna atalım” ifadelerini kullandı.
Toplanan çöpler, Melikgazi Belediyesi ekiplerine teslim edilerek etkinlik tamamlandı.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum