Kediler kaç gün aç kalır, ne kadar yaşar?

Evlerinde kedi besleyenler ya da sokak kendilerinin durumunu merak edenler, bu minik dostlarımızın açlığa ne kadar dayanabileceğini merak ediyor. Peki, kediler kaç gün aç kalabilir, mama ya da yemek yemeden ne kadar yaşar? Kediler ne kadar sürede acıkır? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Kediler kaç gün aç kalır, ne kadar yaşar?
27 Mayıs 2022 - 15:52
Evcil hayvanların, bazı insanlar için hayatın anlamıdır. Türkiye’de de evinde kedi, köpek, kuş, balık gibi evcil hayvan besleyen birçok insan vardır. Sayısı gün geçtikçe artan hayvan sahiplenen insanlar, bazen beslenme konusunda merak edilenleri de internette araştırıyor.

Özellikle kedi besleyicisi çok olduğundan, bu minik dostlarımızın açlığa ne kadar dayanabileceği de merakla araştırılan konulardan biri. Kediler ne kadar aç kalabilir, kaç gün yaşar? gibi sorular internette sıkça araştırılmaya başladı. İşte merak edilen soruların yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

Kediler kaç gün aç kalabilir?

Su ihtiyacını karşılayabilen kediler bir ve iki hafta gibi uzun süre aç kalabilir. Bunun yanı sıra protein almadan ya da et ürünleri yemeden üç dört gün dayanabilirler. Ancak hem susuz hem de aç kalan patili dostlarımız üç gün sonucunda ölebilir.

Kediler soğuktan hasta olur mu?

Sıcağa karşı görünen dirençlerine rağmen, kediler ne yazık ki soğuğa dayanıklı değildir.

Kediler ne kadar sürede acıkır?

Eğer kedinize fazla yemek vermeye çalışırsanız, bu kedinizin sağlığını olumsuz etkileyebilir. 1 haftalığa kadar yavru kediler 2 – 3 saatte bir beslenmeli, 2 haftalık yavru kediler 4 – 6 saatte beslenmeli, 3 haftalık ve daha büyük yaştaki kediler ortalama 6 – 8 saatte bir beslenmelidir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum