Kazancılar Çarşısı ilk yağmurda göle döndü!

Kayseri’de Melikgazi Belediyesi’nin restorasyonunu üstlendiği Kazancılar Çarşısı’nın açılışı henüz 2 gün önce yapılmıştı. Belediye’nin öve öve bitiremediği restorasyon sonrasında yağan yağmur, çarşıyı adeta göle çevirdi. Esnaf ve vatandaşlar zor anlar yaşarken, aynı zamanda da duruma adeta isyan etti.

Kazancılar Çarşısı ilk yağmurda göle döndü!
13 Haziran 2022 - 12:15
Melikgazi Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Kayseri para piyasasının kalbi niteliğindeki Kazancılar Çarşısı’nın açılışı, henüz 2 gün önce görkemli bir törenle yapılmıştı. Uzun uğraşlar sonucunda tamamlanan restorasyon sonrasında, Kazancılar Çarşısı ilk sınavını verdi.

Kayseri’de etkili olan sağanak yağış, Kazancılar Çarşısı’nı da etkisi altına aldı. Çatısı akan çarşı yağmurla birlikte, adeta göle döndü. O anlar, çevredeki esnaf ve vatandaşlar tarafından kayda alındı. Çarşı içerisinde yürüyen vatandaşlar, ıslanmamak için büyük çaba sarf etti.

Açılışta konuşma yapan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, “Eskimiş olan çarşımızı modern bir şekilde yeniledik. Esnafımızın yüzünün güldüğü bir çalışma oldu. Burası şehrimizin misafir odası. Yapılan çalışmalarımızla şehir merkezimiz güzel bir hale geliyor. Buraya güzel bir sosyal tesiste yapıyoruz. Kayseri lisesinin hemen karşısında bulunan eski İŞKUR binasını aldık orayı da hem zabıta noktası hem de bayanların kullanacağı bir tesis yapıyoruz. Gön Hanı şehrin merkezinde güzel bir uğrak noktası olacak. Vezir Hanı ile ilgili de sosyal kültürel bir mekan haline getireceğiz. Kısacası şehir merkezi en güzel yer olacak şekilde çalışmalar yürütüyoruz. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız. İlçemizde 14 okul, 12 cami, 7 kuran kursu ve 8 aile sağlık merkezinin yapılmasına vesile olduk. Koştur koştur çalışıyoruz. Bu çalışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Hayırlı olsun.” ifadelerini kullanmıştı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum