Kayseri Ticaret Borsası için şaşırtan adaylık iddiası!

Ekim ayında yapılması planlanan Kayseri Ticaret Borsası Başkan adaylığı için Kırşehir Vergi Dairesi’ne kayıtlı olduğu iddia edilen Etaş Afyon Tavukçuluk Sahibi İbrahim Afyon isminin geçmesi, şaşkınlık yaratarak tepkilere neden oldu.

Kayseri Ticaret Borsası için şaşırtan adaylık iddiası!
26 Ağustos 2022 - 15:28
Yaklaşan Oda ve Borsa seçimleri öncesi başkan adaylığı için farklı isimler gündeme gelmeye başladı. Ekim ayında yapılması beklenilen Kayseri Ticaret Borsası seçiminde başkan adaylığı için Etaş Afyon Tavukçuluk İnş. Taahhüt San. Ve Tic. Ltd. Şti. sahibi İbrahim Afyon isminin konuşuluyor olması tepkileri de beraberinde getirdi.

Kayseri Sun Haber’de yer alan habere göre; daha şimdiden Kırşehir Vergi Dairesi’ne kayıtlı bir firmanın Kayseri Ticaret Borsası üyelerine nasıl hizmet verebileceği tartışmalara neden oldu.

İbrahim Afyon için vergisini ödediği Kırşehir Ticaret Borsası başkanlığı için aday olması gerektiği eleştirileri yapılırken, isminin Kayseri Ticaret Borsası başkan adaylığı için geçiyor iddialarının bile çok komik olduğu vurgulandı.

Kayseri Ticaret Borsası 4. Meslek Grubu’nda 102 üye arasında Kayseri Vergi Dairesi’ne kayıtlı olmayan tek üye olan Etaş Afyon Tavukçuluk İnş. Taahhüt San. Ve Tic. Ltd. Şti. sahibi İbrahim Afyon isminin KTB Başkanlığı için geçiyor olması büyük bir şaşkınlığa neden oldu.

Aynı zamanda Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUMBİR) Başkanı da olan İbrahim Afyon, Rekabet Kurumu’nun yumurta fiyatlarını mercek altına almak için açtığı soruşturma ile kamuoyunda sıkça gündeme gelmişti. Rekabet Kurulu 12 Mayıs tarihli kararında Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUMBİR) ile 25 üye birliği ve bunların başkanlarının firmalarıyla marketlere yumurta sağlayan 17 tedarik şirketine rekabeti kısıtlayıcı çeşitli eylemlerde bulunmak suretiyle 4054 sayılı Rekabet Kanunu’nun 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla soruşturma açmıştı.

Bu şirketler arasında YUMBİR Başkanı İbrahim Afyon’un sahibi olduğu Etaş Afyon Tavukçuluk’da bulunuyordu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum