Kayseri Sarımsaklı Barajı Mesire Alanı nerede, nasıl gidilir?

Kayseri’nin sayılı mesire alanlarından biri olan ve Sarımsaklı Barajı kenarında bulunan mesire alanı, vatandaşların ilgi odağı oluyor. Sarımsaklı Barajı mesire alanı nerede, nasıl gidilir, kaç km, giriş ücretli mi, mangal yapmak serbest mi yasak mı?

Kayseri Sarımsaklı Barajı Mesire Alanı nerede, nasıl gidilir?
06 Ağustos 2022 - 12:05
Yaz aylarının gelmesi ile birlikte vatandaşlar da kendilerini serin ve ağaçların bol olduğu mesire alanlarına atıyor. Kayseri’de bulunan barajlar ve su kenarları da uğrak mekanlar olarak dikkat çekiyor.

Bu mekanlardan biri de Kayseri il sınırları içerisinde yer alan Sarımsaklı Barajı mesire alanı. Kayserili vatandaşlar, hafta sonlarını buraya gelerek değerlendiriyor. Gerek balık tutmak isteyenler gerekse piknik yapmak isteyen vatandaşların tercih ettiği mekanlardan biri de Sarımsaklı Barajı kenarında yer alan mesire alanı.

SARIMSAKLI BARAJI NASIL GİDİLİR?

Kayseri’nin Melikgazi ilçesi sınırlarında bulunan Sarımsaklı Barajı’nın, kent merkezine uzaklığı 32 kilometredir. Kayseri şehir merkezinden Sarımsaklı Barajı’na gelmek isteyenler Kayseri-Malatya yol ayrımına çıkarak düz devam ettikten sonra, Bünyan’a giden yol üzerinde Sarımsaklı Barajı bulunmaktadır. İsteyenler ilk yol ayrımında sağa dönüp Sarımsaklı barajı mesire ve kamp alanlarına giden yoldan devam edebilirler.

SARIMSAKLI BARAJI YOL GÜZERGÂHI İÇİN HARİTAYA DOKUNABİLİRSİNİZ


SARIMSAKLI BARAJI’NDA PİKNİK YAPILABİLİR Mİ?

Kayseri’ye yakın olduğu için güzel vakit geçirilecek mekanlardan olan Sarımsaklı Barajında yeşil alanlar, piknik alanları ve kamp alanları bulunmaktadır. Kamp alanında çadır kampı da yapılabilmektedir. Günübirlikçiler için piknik alanları mevcuttur. Mesire alanında yerde ateş yakmak yasaktır. Onun dışında mangal yakmak serbesttir. Ayrıca giriş de ücretsizdir.

Öte yandan Sarımsaklı Barajı’nda doğa yürüyüşü, hamak keyfi, doğa fotoğrafçılığı ve spor aktiviteleri gibi etkinlikler yapılabilmektedir. İsteyenler, avlanmanın yasak olmadığı dönemlerde amatör olarak balık da tutabilmekte.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum