Kayseri OSB'de eski yönetimin usulsüz işleri gün yüzüne çıkmaya devam ediyor!

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin önceki yönetimi, müsrif harcamalar konusunda oldukça eleştirilmişti. Eski yönetimin görev döneminde ortaya çıkan usulsüz işlere bir yenisi daha eklendi. Çoğunluğu üst model iPhone marka 32 adet cep telefonunun bir GSM şirketiyle yapılan hizmet alım sözleşmesi kapsamında alındığı ancak demirbaş kayıtlarına işlenmediği bilgisine ulaşıldı.

Kayseri OSB'de eski yönetimin usulsüz işleri gün yüzüne çıkmaya devam ediyor!
21 Aralık 2022 - 15:57
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde yönetim değişti ancak eski yönetimin usulsüz işleri gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Mehmet Yalçın başkanlığında oluşan yeni yönetim, eski hesapları karıştırdıkça kanun dışı yapılan işlerin pis kokusu da çıkmaya devam ediyor.

Eski yönetimin usulsüz ve gereksiz harcamalarla ilgili genel kurullarda ibra tartışmaları ve Ağır ceza davaları ile gündeme gelen Kayseri OSB’de yeni bir bomba daha patladı.

Haziran ayında göreve seçilen yeni yönetim, Kayseri OSB’de demirbaş sayımına başladı. Yapılan bu işlem esnasında çok konuşulacak bir gelişme ortaya çıktı.

Çoğunluğu üst model İPhone marka 32 adet cep telefonunun bir GSM şirketiyle yapılan hizmet alım sözleşmesi kapsamında alındığı ancak demirbaş kayıtlarına işlenmediği bilgisine ulaşıldı.

Kayseri OSB çalışanlarına bu telefonların dağıtılmış gibi gösterildiği ancak yapılan soruşturma sonrasında söz konusu telefonların personele hiç dağıtılmadığının belirlendiği ise gelen bilgiler arasında.

Telefonların akıbeti konusunda detaylı bilgiye ulaşılamazken, söz konusu telefonların alımına ilişkin hizmet sözleşmesini yapan satın alma sorumlusunun ifadesine başvurulduğu, yeterli açıklama yapamaması ve kanuna aykırı işlem yapıldığı gerekçesiyle çalışanın iş akdinin tazminatsız olarak sonlandırıldığı ve hakkında suç duyurusunda bulunulduğu elde edilen bilgiler arasında yer aldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum