Kayseri'de koronavirüsten ilk ölüm gerçekleşti

Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, Kayseri’de koronavirüsten dolayı gerçekleşen ilk ölümü açıkladı. İl Sağlık Müdürü yaptığı açıklamada, “Üzüntüyle belirtmek isterim ki; bugün Kayseri'de ilk kaybımız, umreden gelen yaşlı bir misafirimiz oldu” dedi.

Kayseri'de koronavirüsten ilk ölüm gerçekleşti
23 Mart 2020 - 21:02
Tüm dünyada yayılmaya hızla devam eden koronavirüs, can kayıplarına neden olmaya devam ediyor. Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de şimdiye kadar 30 vatandaşın koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Bakan Koca’nın dünkü açıklamasının ardından, gözler bugünkü vaka sayısı ve ölüm sayısında ne kadar artış olduğunu çevrilmişti. Bir ölüm haberi de Kayseri’den geldi. Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, sosyal medya hesabından koronavirüs nedeniyle Kayseri’de gerçekleşen ilk ölüm haberini duyurdu.
İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli yaptığı açıklamada, “Üzüntüyle belirtmek isterim ki; bugün Kayseri'de ilk kaybımız, umreden gelen yaşlı bir misafirimiz oldu. Kendilerini havaalanından hastaneye almıştık. Bu açıdan izole ve ilk günden itibaren yakın takibimizde idi. Merhuma Allahtan rahmet diliyorum. Bakanımızın da belirttiği gibi yurt dışından gelen vatandaşlarımızın yanında, yurt içinde de temaslı hastalarımızın artık görülüyor olması, evde kalmanın (kendi kendini izole) ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Dün itibariyle ilimizde de temaslı bir vakamız tespit edildi. Ne kadar hazırlıklı olsakta sizlerin bu sürece uyumu çok önemli. Toplu alanlardan uzak duralım. Cenazelere taziyelerimizi telefonla iletelim. Oturmalara ara verelim. LÜTFEN Evde Kal Kayseri” ifadelerini kullandı.
İşte Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli’nin yaptığı o açıklama;
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum