Kayseri, kar yağışına hasret kaldı!

2022 yılının son günlerinde Kayseri’de kar yağışı görülmüş ancak hava sıcaklıkları yükseliş göstermeye başlamıştı. 21 Aralık 2022 tarihinde yağan karın ardından, 2023 yılında kar henüz kendini göstermedi. Peki, Kayseri’de kar var mı, ne zaman yağacak?

Kayseri, kar yağışına hasret kaldı!
18 Ocak 2023 - 22:54
Son yıllarda mevsim normallerinin üzerinde seyreden kış ayları sıcaklıkları, 2023 yılında iyiden iyiye arttı. Kurak bir mevsimle karşılaşılması, birçok vatandaşı da endişelendiriyor. Kayseri’de mevsimin ilk karı, 21 Aralık 2022 tarihinde yağmıştı. Oldukça az miktarda yağan kar, daha sonra eriyip gitti.

Kar yağışının gelmesi üzerine kuraklık endişesi yaşayan birçok vatandaş da konu hakkında araştırmalarını yoğunlaştırdı. Özellikle Kayseri gibi kışın çetin bir soğuğa var yüksek kar kalınlıklarına sahip olan bir kentin bu denli kurak kalması endişe vermeye de devam ediyor.

Ocak ayının son günlerine gelinmesine rağmen yağmur bile yağmaması, gözleri Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü’ne çevirdi. Ancak bu konuda yetkililerden de tatmin edici bir açıklama gelmiş değil. Tam aksine, havalar ısınmaya ve güneş kendini iyiden iyiye hissettirmeye devam ediyor.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü, 19-23 Ocak tarihlerini kapsayan 5 günlük hava tahmin raporunu paylaştı. İlçe ilçe paylaşılan raporda herhangi yağış beklentisi bulunmuyor. Kayseri’yi önümüzdeki günlerde sisli ve puslu havalar bekliyor.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum