Kayseri'de Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in cenazesine büyük tepki

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, ölüm orucunu 323. gününde ara vermiş ve geçtiğimiz gün hayatını kaybetmişti. Gökçek'in cenazesine ilk tepki İstanbul'da düzenlenen cenaze töreninde verilmişti. Cenazenin Kayseri'nin Talas ilçesi Başakpınar Mahallesi'nde gömüleceğini öğrenen mahalle halkı, sokaklara inerek bu kararı protesto etti.

Kayseri'de Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in cenazesine büyük tepki
09 Mayıs 2020 - 02:48
Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, konserlerinin iptal edilmesi üzerine diğer grup üyesi Helin Bölek ile ölüm orucuna başlamıştı. Geçtiğimiz ay ölen Helin Bölek'in ardından, İbrahim Gökçek de ölüm orucuna yenik düştü ve hayatını kaybetti. Gökçek'in ölümünden sonra İstanbul'da düzenlenen cenaze töreninde kargaşa yaşandı. Düzenlenen törenin ardından Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in cenazesinin Kayseri'nin Talas ilçesine bağlı Başakpınar Mahallesi'nde defnedileceği öğrenildi.
HALK SOKAKLARA İNDİ
Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in cenazesinin mahallelerinde gömüleceğini öğrenen Başakpınar sakinleri gece sokaklara inerek bu kararı protesto etti. Alınan karara tepki gösteren mahalle sakinleri, "Mahallemizde terörist cenazesi istemiyoruz" diye sloganlar attı. Konu valiliğe iletildi.
MHP MİLLETVEKİLİ OLAYA EL KOYDU
Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ve İl Başkanı Serkan Tok, Başakpınar Mahallesi'ne gelerek mahalle halkını sakinleştirdi. MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Başakpınar Mahallesi sakinlerine, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ile görüştüğünü ve İbrahim Gökçek'in cenazesinin asıl memleketi olan Kayseri'nin Sarız ilçesinde gömüleceğini söyledi. Kararın değiştiğini öğrenen Başakpınar sakinleri, evlerine döndü.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum