Kayseri'de 800 hafız, icazetlerini aldı

Kayseri’de Kur’an-ı Kerim'i ezberleyen 800 hafız, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da katıldığı törenle icazetlerini aldı. 

Kayseri'de 800 hafız, icazetlerini aldı
25 Ekim 2022 - 19:52
800 hafız için Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezi’nde icazet töreni düzenlendi. Törene, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın yanı sıra Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, İl Müftüsü Yusuf Akkuş ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

“Kuranı kerim insanları karanlıktan aydınlığa çıkaran bir hidayet rehberidir” diyen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş “Mana maksadını anlamak için gece gündüz her daim Kur’an‘la hemhal olan Ashâb-ı Güzin başta olmak üzere tarihten günümüze kadar ilahi kelama hizmet eden ehli kurana rahmet ve selam olsun. Kuran-ı Kerim’i ezberleyen yavrularımızın icazet merasimi sebebiyle bugün buradayız. Ruhumuza hayatımıza şifa veren ve rahmet olan zihinlerimizi aydınlatan ve bizlere sonsuz kapıları açan yüce kitabımızı ezberlemesini heyecanını bizi bu güzel mekanda buluşturana elhamdülillah. Kuran-ı Kerim insanları karanlıktan aydınlığa çıkaran bir hidayet rehberidir” diye konuştu. 

Törende konuşan Vali Çiçek de, “Sizler her zaman milletimiz tarafından sevilecek sayılacaksınız. O yüzden bugünden itibaren başladığınız yeni hayat yolculuğunuz kutlu olsun. Çok değerli hafızlarımız sizleri kutluyorum çok değerli aileleri sizleri de kutluyorum. Özellikle hafızlarımızın anne babalarına teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç da, “Şehirler denilince Kayseri açısından Makarr-ı Ulema Makam-ı Evliya olarak geçmişten beri âlimler ve veliler şehri anılırken hep başka şehirlere gıpta ederdik. Şimdi hafızlar makamı olarak da anılacak olmasından dolayı Kayseri’mizin güzel insanlarını bizleri seven güvenen bunca hizmetlere vesile olmamıza fırsat veren hemşehirlerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Okuyan okutan hafızlar şehri olarak anılmaya çalışılan bu ortamda sizlere minnet duyuyor her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik “İlimizde toplam 87 imam hatip ortaokulu bulunmakta olup bu okulların 5’inde hafızlık projesi uygulanmaktadır. Hafızlık projesi ile çocuklarımız yıl kaybı olmadan okul ortamından ve derslerinden kopmadan hafızlık yapma imkanına kavuşmuşlardır. 800 öğrencimiz icazetlerini almaya hak kazanmıştır” diye konuştu. 

Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş “Bugün Makar-I Ulema Makarr-ı Huffa olan Kayseri’miz şanına yakışır en güzel günlerinden birini yaşıyor. Ve biz buna şahitlik ediyoruz. Şu an burada 800 hafımızı görüyoruz. Sadece bunlar değil bu programa katılamayan gençlerimizin olduğunu da ben arz etmek istiyorum. Yeniden genç dinamik vatanına, milletine, ezanına, bayrağına ve devletini seven milletini seven bir gençlik geliyor. Manevi değerlerine bağlı gençlik geliyor. Bunu da Kayserimizde görüyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından hafızların icazetlerini Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve il protokolü birlikte verdi. Programda Kuran-ı Kerim de okundu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum