Kayseri afet bölgesi ilan edildi mi?

Kayseri’nin İncesu merkez üssü depremin ardından afet bölgesi ilan edileceği gündeme geldi. Şehirde birçok yapının ağır hasar almasının ardından bu ihtimal daha da kuvvetlenirken, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kayseri afet bölgesi ilan edildi mi?
11 Mart 2023 - 11:39
Türkiye’yi derinden yaralayan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’nin birçok ilinde tetiklenen depremler de devam ediyor. Bölgede küçük ve orta ölçekli artçı depremler devam ederken, Kayseri’nin İncesu ilçesi merkez üssü olan 4,9’luk deprem de şehirde paniğe neden oldu.

10 Mart sabahı saat 05.27’de meydana gelen 4,8 (bazı kaynaklara göre 4,9) şiddetindeki depremle birlikte kentte ağır hasarlı yapı sayısında da artış görüldü. Şehirde yaşayan bazı vatandaşlar binalarına girmeye korkarken, kurdukları çadırlarda kalmaya başladı.

Yaşanan bu panik havasının ardından Kayseri’nin afet bölgesi ilan edilmesi de gündemde geniş yer bulmaya başladı. Öyle ki; kentteki birçok bina Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından zaten hasar almıştı. Bir de merkez üssü Kayseri olan depremlerin peş peşe gelmesi, afet bölgesi olma ihtimalini daha da kuvvetlendirmişti.

KAYSERİ AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ Mİ?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yaşanan bu gelişmelerin ardından İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Başkan Büyükkılıç yaptığı görüşmenin ardından ise Kayseri’nin afet bölgesi ilan edileceğini kamuoyuna duyurdu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Devletimizin bakanı da yetkilisi de budur. Her konuya sahip çıkan, her şeyi önemseyen, şehrimize değer veren, yöneticilerine sahip çıkan yaklaşımdır. İçişleri Bakanımızın selamları var, 'büyük geçmiş olsun' diyor. 'Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Bakanlar Kurulu'nda bu konu görüşüldü, gerekli talimatı verdi. En kısa zamanda afet kapsamına alınması ile ilgili açıklama yapılacak' diyor. En yetkili ağızdan sizlere böylece arz etmiş oluyoruz. Tedirgin olmaya gerek yok. Devletimize biz güveniriz, devletimiz bizim her şeyimiz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu işin başında olduğu sürece Allah'ın izniyle devletine de milletine de sahip çıkan anlayışın sahibi, hiçbir zaman bizi mağdur etmedi, etmez." dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum