Reklam
Reklam
Reklam

"Kayseri adeta açık hava müzesi"

Başkan Büyükkılıç, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası üyeleriyle bir araya gelerek Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları anlattı

"Kayseri adeta açık hava müzesi"
04 Şubat 2020 - 15:23
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen seminer öncesi oda üyelerine Kayseri’de özellikle turizm konusunda yaptıkları çalışmaları anlattı. Kayseri’nin adeta açık hava müzesi olduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin turizmde hak ettiği yere gelmesi için çalıştıklarını söyledi.
Kayseri Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nda yaptığı konuşmada Kayseri’nin turizmde önemli değerlere sahip olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Kayseri’yi açık hava müzesi olarak nitelendirebiliriz” dedi.
Turizmde hak edilen yere gelinebilmesi için yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, bu konudaki en önemli değerimiz olan Erciyes’ten 12 ay yararlanılabilmesi için yüksek irtifa kamp merkezi çalışmalarına başladıklarını, ayrıca yayla ve kamp turizmini de geliştirmek istediklerini söyledi. Turizmin gelişmesi için Ankara bazında önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Bu girişimlerimiz sonucu Soğanlı’da balon turizmini başlattık. Ayrıca sağlık turizminde önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Şu anda ilimizde sağlık turizmi için 15 akredite kuruluş var. Sağlık turizmini görevimiz olmamasına rağmen şehrimiz için görev olarak kabul ettik ve gayretli çalışmalarımızla USHAŞ’ın Kayseri’de temsilciliğini açtırdık. Amacımız yurt dışından gelen hastaların bir koordinasyon içinde sağlık hizmetini almasını sağlamak. Geçen yıl sadece Bahreyn’den 1000 hasta şehrimize geldi. Biz bunu binlerce kişiye çıkarmak istiyoruz” diye konuştu. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tarihi dokuyu yeniden ayağa kaldıran çalışmalar yaptıklarını ve Ankara’da yaptıkları çalışmalarla Şehir Tiyatrosu’nun Kayseri’de kurulması kararını aldırarak kültür sanata da çok önemli katkı sunduklarını kaydetti.
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum