Kavun dolması tarifi nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır?

Mutfağa girdikleri esnada ne yapacaklarına karar veremeyenler için kavun dolması tarifini sizler için hazırladık. Evde Kavun dolması nasıl yapılır, hangi malzemeler gereklidir, kavun dolması nasıl yapılır? Kavun dolması yapılışı ve pişirilişi haberimizde.

Kavun dolması tarifi nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır?
17 Temmuz 2022 - 17:06
Kavun dolması yapmak, yemek ya da misafirlerine ikram etmek isteyenler, konuyu internette araştırıyor. Zaman zaman akıllara gelmese de kavun dolması Türk mutfağında yer alan ve lezzetli yemeklerden biri olarak dikkat çekiyor.

Misafiri geldiğinde ya da akşam evinde güzel bir yemek ziyafeti çekmek isteyenler için kavun dolması tarifini sizler için hazırladık. Bu yemeği yaparak farklı bir lezzetin tadına varabilir ve yiyenlerin takdirini kazanabilirsiniz. İşte merakla araştırılan Kavun Dolması tarifi.

Malzemeler:
1 adet kavun
250 gram koyun-dana karışık kıyma
1 fincan pirinç
1 büyük boy soğan
1 kaşık tereyağı
2 kaşık zeytinyağı
2 yemek kaşığı badem
2 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı biberiye
1 çay kaşığı kişniş
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 kaşık zeytinyağı

Yapılışı:
Kavunu sapının olduğu yerden kapak şeklinde keserek çekirdeklerini temizleyin. Sonra kavunun içini bir biraz oyun. Bademleri sıcak suda yeteri kadar beklettikten sonra kabuklarını soyun.

Bir tavada zeytinyağını hafifçe kızdırın, öncelikle badem ve fıstıkları iyice kavurun. Kuş üzümlerinin saplarını temizleyin.

Soğanı ince ince kıydıktan sonra önceden tavada eriteceğiniz tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun ve kıymayı üzerine ekleyin. devamında pirinç, tuz ve karabiberi de ilave edin.

Sırasıyla badem, fıstık ve kuş üzümünü de ilave ederek diğer baharatlarla birlikte 5 dakika kadar daha kavurmaya devam edin.

Kavurma işlemleri bittikten sonra, hazırladığınız içi, kavunun içine doldurun ve kavunun kapağını kapatın.

Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
Piştikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum