Josef de Souza'nın Ali Koç hakkında söyledikleri gündem oldu!

Siyah-Beyazlı ekiple bugün 2.5 yıllık birlikteliğini noktalayan Josef de Souza sosyal medya hesabından canlı yayın açtı. Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerle sözlerine başlayan Brezilyalı futbolcu, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile ilgili önemli açıklamalar yaptı, gelecek hedefleriyle ilgili de konuştu. İşte detaylar...

Josef de Souza'nın Ali Koç hakkında söyledikleri gündem oldu!
18 Şubat 2023 - 12:04
2015 yılında Sao Paulo'dan, Fenerbahçe'ye transfer olarak ülkemize 'merhaba' diyen Josef de Souza 2018'de 12 milyon Euro'luk bedelle Al Ahli'ye transfer oldu. Brezilyalı ön libero 2020'de ise Suudi Arabistan temsilcisindan ayrılarak Beşiktaş'a imza atmıştı.

Sambacı'nın kaptanlık yaptığı Siyah-Beyazlılar'la olan kontratı bugün karşılıklı anlaşmayla feshedildi. 2.5 yıllık Beşiktaş macerasını sonlandıran 34 yaşındaki futbolcunun, Çin temsilcisi Beijing Guoan'a transfer olmasına kesin gözüyle bakılırken, deneyimli oyuncu kişisel sosyal medya hesabından canlı yayın açtı ve önemli açıklamalar yaptı.

'Türkiye'de olmadığım dönemde de elimden geleni yapacağım'

"Maalesef Türkiye çok yıkıcı bir olay yaşadı. Bütün dünya gözünü buraya çevirmiş durumda. Türk halkı yaşadığı en büyük trajediyi yaşadı belki de. Ben de o bölgeye gittiğim ve onlara biraz olsun destek olduğum için kendimi mutlu hissediyorum. Belki bir yıl sonra herkes unutacak ama o çocuklar bu acıyı hiç unutmayacak. Türkiye'de olmadığım dönemde de başları dik yürümeleri için elimden geleni yapacağım."

'Kız çocuğu evlat edinmek...'

"Her zaman bir kız çocuğu evlat edinmek istemişimdir. Türkiye'de devam edebilirsem bunu yapabileceğimi öğrendim. Türkiye'de olamadığım için bu süreci başlatamıyoruz. Ama ayrılsam da o çocukların daha iyi bir hayat yaşaması için elimden geleni yapacağım."

'Ben en çok Beşiktaş'ı sevdim'

"Beşiktaş bana Türkiye'ye geri dönüşün kapılarını açan takım oldu.  Erdal Torunoğulları'na beni Beşiktaş'a getirdiği için çok teşekkür ediyorum. Onlar bana güvendiler. Arabistan'dan dönen insanlara genelde güvenilip alınmaz ama onlar bana inandı. Beni bugüne kadar en çok Beşiktaş sevdi. Ben de en çok Beşiktaş'ı sevdim. Bu ayrılıkta herhangi bir suçlu yok. Artık yollarımızı ayırma zamanı gelmişti. Bu aşk, bu sevgi hiç bitmeyecek. Umarım yakın zamanda bu çok sevdiğim ülkeye tekrar döneceğim."

'Ankaragücü maçı sonrasında...'

"Performansımın düşmesinin sebebi diz ameliyatı geçirmiş olmam. Toparlaması çok zor bir sakatlık geçirdim. Bir kez daha tekrar etmemde fayda var. Ankaragücü maçından sonra mental olarak düşmedim. Ben gayet normal bir insanım. Her insanda olduğu gibi benim de performansım bundan dolayı düştü."

'Fenerbahçe'nin büyük payı var'

"Fenerbahçe bana Türkiye'nin kapılarını açan ilk kulüp oldu. Ben Beşiktaşlılar'ın sevdiği Souza isem burada Fenerbahçe'nin büyük payı var. Beni getiren Aziz Yıldırım ve Vitor Pereira'ya ayrıca teşekkür ediyorum. Kadıköy'de attığım gole sevindiğim için birçok insan, beni karaktersiz olarak suçladı. Benim için karaktersiz insan, hırsızlık yapandır. Ben tam olarak karakterimden dolayı, o golü öyle kutladım. Defansif bir oyuncuyum, zaten 6 ayda bir gol atıyorum."

'Fenerbahçe ve Ali Koç'tan özür diliyorum'

"Gol sevincimden dolayı bana hala kırgın olan Fenerbahçe taraftarlarına kusura bakmayın demekten başka bir çarem yok. Fenerbahçe taraftarları, Souza'dan nefret etmenizi, kin duymanızı istemiyorum. Hala bana kızgınsanız kalpten bir şekilde sizden özür diliyorum. Sayın Ali Koç'tan da özür dilemek istiyorum. O dönemden sonra benimle konuşmadı. Denk geldiğimizde selam vermedi. Türkiye'den kimseyle dargın olarak ayrılmak istemiyorum. Kendisinden de özür diliyorum."

'Türkiye'ye dönme planım var'

"Menajer olarak mı, sportif direktör olarak mı, hoca olarak mı bilmiyorum ama ilerde Türkiye'ye dönme planım var. Souza buradan ayrılıyor, burayı unutacak diye düşünmeyin. Hiçbir şekilde iyi olmaktan, iyiyi yapmaktan vazgeçmeyin. Çünkü Tanrı iyilerin her zaman yanındadır. Pazar günü Brezilya'ya gidiyorum. Mutlaka tekrar bu ülkeye döneceğim."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum