İzdemir Enerji halka arz sonuçları, kaç lot düştü?

SPK’dan halka arz için onay alan İzdemir Enerji talep toplama işlemlerini tamamladı. Şirketin halka arzına katılan yatırımcılar, halka sonuçlarını internet ortamında araştırıyor. İzdemir enerji halka arz sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Kaç lot verdi? Borsa İstanbul’da ne zaman işlem görecek?

İzdemir Enerji halka arz sonuçları, kaç lot düştü?
10 Ağustos 2023 - 22:14
Sermaye Piyasası Kurulu, 3 Ağustos 2023 tarihinde İzdemir Enerji’nin halka arzına onay verdi. Şirket, 8-9-10 Ağustos tarihlerinde talep toplama işlemleri gerçekleştirdi. Talep toplama işlemlerinin tamamlanmasının ardından şirketin halka arzına katılan bireysel yatırımcılar portföylerine kaç lot dağıtılacağını merak ediyor.

İzdemir Enerji toplamda 138.120.000 lotu halka arza konu etti. Hisse fiyatı 19 TL olan şirket halka arz iskontosunu ise %19,8 olarak açıklamıştı. Halka arz sonrası fiili dolaşımı %24,02 olacak İzdemir Enerji’nin halka arz büyüklüğü ise 2.624.280.000 TL olarak gerçekleşecek.
Şirketin halka arzında bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemi uygulanmıştı. Katılım endeksine uygun olmayan İzdemir Enerji’nin tahsisat oranlarında ise bireysel yatırımcılara lotların büyük çoğunluğu ayrılmıştı.

İzdemir Enerji halka arz sonuçları açıklandı mı?

İzdemir Enerji’nin talep toplama işlemleri 10 Ağustos 2023 Perşembe günü saat 17.00 itibariyle tamamlandı. Şirketin halka arz sonuçlarının 11 Ağustos ya da 14 Ağustos tarihinde açıklanması bekleniyor. Bu tarih açıklandığında haberimiz yenilenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum