İYİ Parti Melikgazi Belediye Başkan Adayı Kılınç: "Tarımda çok ciddi reformlara ihtiyacımız var"

Tarım fuarında konuşan İYİ Parti Melikgazi Belediye Başkan Adayı Sedat Kılınç; “Tarım stratejik açıdan baktığımızda en önemli konulardan birisidir. Bizim tarımla ilgili bir çok projemiz var. Yanlış politikalar sebebiyle ne çiftçi memnun ne de ülkemiz kendi kendine yeten bir ülke halinde bizim tarımda çok ciddi reformlara ihtiyacımız var” dedi.

İYİ Parti Melikgazi Belediye Başkan Adayı Kılınç: "Tarımda çok ciddi reformlara ihtiyacımız var"
22 Şubat 2024 - 21:18
KAYSERİ(1HA)  - Atlas Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen, toplamda 500 firma ve bin 900 firmanın katılacağı Kayseri Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı ile Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Tarım Fuarı açıldı.

Tarım fuarında konuşan İYİ Parti Melikgazi Belediye Başkan Adayı Sedat Kılınç; “Tarım stratejik açıdan baktığımızda en önemli konulardan birisidir. Bizim tarımla ilgili bir çok projemiz var. Yanlış politikalar sebebiyle ne çiftçi memnun ne de ülkemiz kendi kendine yeten bir ülke halinde bizim tarımda çok ciddi reformlara ihtiyacımız var ve gerçek anlamda tarım üretimini artırmak için doğru desteklere ihtiyacımız var ve en büyük eksiklik de ülkemizde gördüğümüz bilgi eksikliği ve çiftçiyi destekleyecek üretim tesisleridir. Hollanda’nın bugün tarım ihracatı 126 milyar dolar Türkiye ondan kat kat büyük bir ülke olmasına rağmen 20 milyar dolar ihracat yapıyor yani Hollanda bizden 6 kat daha fazla tarım ihracatı yapıyor bunu gördüğümüzde bir eksiklik olduğunu fark ediyoruz. Çiftçiyi desteklemek için  üretim tesislerine de ihtiyaç var sulama projelerine de ihtiyaç var ve bilgiye ihtiyaç var bir de devletin katkısı olması lazım bu üçlüyü nitelikli hale getirmemiz lazım gerçekten liyakatli kadrolara kavuşturmamız lazım” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum