İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel, "Kurallara ya uyacaklar ya da kapatacaklar"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde göçmenlerle ilgili çalışmalarını anlatan İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Kazım Yücel, “Bununla ilgili hiç birine ırkçılık yapmayacağım ama onların iş yerlerine bu belediyelerin müsamaha gösterdiği kadar göz yummayacağım. Kurallara ya uyacaklar ya da kapatacaklar. Birisi nüfusa gittiği zaman yabancı bir isim veremezken benim şehrimde bir mülteci gelip kendi ülkesindeki levhasıyla tabela koyamayacak” dedi. 

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel, "Kurallara ya uyacaklar ya da kapatacaklar"
19 Ocak 2024 - 14:34
KAYSERİ (1HA) – İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Kazım Yücel, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Yol Açık’ programında Kayseradar Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı. Başkan olarak seçildiği takdirde turizmle ilgili yapacağı çalışmalar hakkında konuşan, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel, “Önünüzde müşteri duruyor Kayseri’ye çekemiyorsunuz. Erciyes’e gelen turisti şehre indiremiyorsunuz. Şehri anlatabilecek bir rehberiniz yok. Şehrin 300 lokasyonunda görev alacak kişilerin önünü açacağız. Esnafımıza kira masraflarının akıllarına gelmeyeceği dakikalar yaşatacağım. Turizm Daire Başkanlığını kuracağız. Bu kurumu ticari bir şekilde çalıştıracağım. Kayseri’de 5 yıl sonra bugün ki turist sayısını 500 katına çıkartacağım. Şu anda Kayseri’ye yıllık 150 bin ziyaretçi geliyor. Bunlarda zaten otellerdeki veriye baktığımızda turist değil. Ben hükümetle irdeleşmeyeceğim, hükümeti eleştirmeyeceğim. Ben şehrime hizmet edeceğim. Benim derdim cumhurbaşkanı olmak falan değil. Benim derdim şehrime bir dönem hizmet etmek. Bir daha müsaade ederlerse tekrar olurum ama yaşım 70’i geçtikten sonra da emekli olurum. Gençlere bu şehri bırakmak lazım” ifadelerini kullandı. 

‘ALGI YAPACAĞIM HAVASINA GİRMEM’

İYİ Parti’nin her yerde kazanacağını dile getiren İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel, “Belediye başkanı ben olursam diğer ilçeler aynı kalırsa onların aldığı desteğin bir fazlasını yapacağım. Belediyelerin beklentilerinin fazlasını sunacağım. AK Parti’nin seçim startını verdiği camilerde bizde ibadet ediyoruz ama görüntü vermiyoruz. Çoğu konularda müşterek hareket ediyoruz bunları siyaseten birileri farklı kullanıyor, buna izin vermeyeceğiz. Seyyid Burhaneddin’de ibadeten biz orada oluyoruz biliyorsunuz. Oradaki kutlamaları ben partinin yüreğine bırakıyorum. Kamunun 1 lirasını şahsi işimde harcamam. Kamunun belediye başkanı olduğum takdirde hiçbir çalışanıma da mesaj göndermem, ‘beni karşılayın’ diye. Algı yapacağım havasına girmem” diye konuştu. 

‘BENİM ŞEHRİMDE BİR MÜLTECİ GELİP KENDİ ÜLKESİNDEKİ LEVHASIYLA TABELA KOYAMAYACAK’

Göçmenler hakkında da çalışmalarından bahseden İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel, “Kazım yücel sözü olsun; yurt dışında şu anda sınır ötesinde Mehmetlerim görev yaparken, şehir haberleri gelirken mülteci gençlerin burada esnaf veya sokakta boş gezen bir şehrin belediye başkanı olmak istemiyorum buna izin vermeyeceğim. Bununla ilgili hiç birine ırkçılık yapmayacağım ama onların iş yerlerine bu belediyelin müsamaha gösterdiği kadar göz yummayacağım. Kurallara ya uyacaklar ya da kapatacaklar. Birisi nüfusa gittiği zaman yabancı bir isim veremezken benim şehrimde bir mülteci gelip kendi ülkesindeki levhasıyla tabela koyamayacak” şeklinde konuştu. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum