İlhan İrem kimdir gerçek adı kaç yaşında, nereli, son durumu nasıl 2022?

Türk müziğinin sevilen isimlerinden olan İlhan İrem, birçok kişinin araştırdığı isimlerden biri oldu. İlhan İrem kimdir, kaç yaşında, nereli? İlhan İrem yaşıyor mu, son durumu nedir, şu anda ne yapıyor?

İlhan İrem kimdir gerçek adı kaç yaşında, nereli, son durumu nasıl 2022?
13 Haziran 2022 - 18:59
Türk müziğinin bilinen ve sevilen isimlerinden biri olan İlhan İrem, nostalji müziğin de en iyi temsilcilerinden biri olarak biliniyor. Müzik dünyasına genç yaşta adım atmasının ardından adını geniş kitlelere duyuran İlhan İrem, son zamanların yine en çok araştırılan isimlerinden biri oldu.

Özellikle eski şarkıları dinleyen müzikseverler tarafından yakinen tanınan İlhan İrem hakkında merak edilen detayları haberimizde bulabilirsiniz. İlhan İrem kimdir, kaç yaşında, nereli? İlhan İrem son durumu nasıl? İşte detaylar….

İLHAN İREM'İN HAYATI VE KARİYERİ

Asıl adı İlhan Aldatmaz olan İlhan İrem, 1 Nisan 1955 tarihinde Bursa'da dünyaya geldi.
Müzik hayatına girmesi, 1969 yılında 14 yaşındayken üst dönemler tarafından okul orkestrasına solist olarak seçilmesi ile oldu. 1970 yılında Meltemler Orkestrası ile Milliyet Gazetesi'nin düzenlediği Liselerarası Müzik Yarışması'nda Marmara bölgesi birinciliği kazandı. Aynı kadro ile 1972'ye kadar Bursa Çelik Palas Oteli'nde ve Uludağ diskolarında dans müziği şarkıcılığını sürdürdü.

1973 yılında kendi imkanları ile Diskotür firmasına yaptığı ilk 45'liği "Birleşsin Bütün Eller - Bazen Neşe Bazen Keder" ile beklediği başarıyı yakalayamadı.

Plak firmasının bestelerini başka sanatçılara söyletme isteğini geri çevirdikten sonra yapmış olduğu ikinci 45'liği "Yazık Oldu Yarınlara - Haydi Sil Gözlerini" genç sanatçıyı bir anda en popüler sarkıcı konumuna getirdi.

1975 yılında yayınlanan üçüncü 45'liği "Anlasana" ile de başarısını devam ettirdi.

1976 yılında yayınladığı dördüncü 45'liği "Kuklacı Amca" gelen baskılar sonucunda plak şirketi tarafından piyasadan toplatıldı.

2000 yılında eski çalışmaları olan "Bezgin", "Pencere... Köprü... Ve Ötesi..." albümleri, bazı bölümleri yeniden mix edilmiş orijinal kayıtlarıyla "Bezginin Gizli Mektupları", "Uçuk Mavi Pencere", "Bulutlara Köprü", "Düşler ve Ötesi" isimleriyle tekrar piyasaya çıktı.

Yeni şarkılardan oluşan "Seni Seviyorum" 2001 yılında ve "Cennet İlahileri" 2006 yılında yayınlandı.

2008 yılında ise Tozpembe/Progressive Çocuk Şarkıları albümünü sevenleriyle buluşturdu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum