İki Bin Yıllık Kurul Kalesi Tarihe Işık Tutacak

2 Bin yıllık Kibele Heykelinin de bulunduğu alan olan Kurul Kalesi’nde bundan sonra 12 ay süreyle kazı çalışmaları yapılacak.

İki Bin Yıllık Kurul Kalesi Tarihe Işık Tutacak
14 Şubat 2020 - 16:14
Önceki dönemlerde sadece yaz döneminde kazı çalışmalarının yapıldığı ve 2 bin yıllık Kibele Heykelinin bulunmasıyla birlikte dikkatleri üzerine çeken Kurul Kalesi’nde bundan sonra 12 ay süreyle arkeolojik kazı çalışmaları yapılacak. 2010 yılından itibaren düzenli kazı çalışmalarının yapıldığı Kurul Kalesi’nde Kibele Heykelinin yanı sıra birçok tarihe eserde ortaya çıkartılmıştı. Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un destek ve himayesinde Kurul Kalesi’nde yılın 12 ayının çalışma yapılacağı açıklandı.
ÇALIŞMALAR YENİDEN BAŞLAYACAK
Konuyla ilgili bilgi veren Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Önceden bilindiği gibi Kurul Kalesi’nde Yücel Şenyurt hocamızın başkanlığında okul sürelerine bağlı olarak kazı çalışmaları yapılıyordu. Şimdi Türkiye’de Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy tarafından 44 tane kazının 12 ay satın alınmasına ilişkin talimat verildi. Bunlardan bir tanesi de çok önemli buluğu için Kurul Kalesi kazı çalışmaları oldu” dedi.
Kurul Kalesinin artık 12 ay statüsüne alındığını hatırlatan Müdür Toparlak, “önümüzdeki günlerde bunun çalışmaları başlayacak. Tamamen çalışma alanın üzeri kapatılarak 12 ay kazı yapılacak” dedi.
Muzaffer Şensoy (BSHA)
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum