Hanımeli Kadın Kooperatifi, Bünyan halısını Japonya'ya gönderiyor

Bünyan Hanımeli Kadın Kooperatifi üyelerinin el emeği dokuduğu halılara Japonya’dan alıcı çıktı. Hanımeli Kadın Kooperatifi Başkanı Figen Sarıarslan, “Bizim Japonya’ya gönderecek olduğumuz siparişimiz Bünyan’daki bir çiftçimiz tarafından verildi. Yaklaşık bir hafta kadar önce aldık bu siparişi, Japon bayrağı ve bir Türk bayrağını Japonya'ya hediye edeceğiz. Bu tezgah üzerinde dokunup daha orijinal ve daha şık bir tezgah üzerinde teslim edeceğiz” dedi. 

Hanımeli Kadın Kooperatifi, Bünyan halısını Japonya'ya gönderiyor
12 Ocak 2024 - 13:47
KAYSERİ (1HA-ÖZEL) – Kayseri’nin 16 ilçesinde kurulan ve istihdama olanak sağlayan kadın kooperatiflerinde çalışmalar sürüyor. Bünyan’da Hanımeli Kadın Kooperatifi’nde dokunan halılar, Japonya alıcı buldu. Hanımeli Kadın Kooperatifi Başkanı Figen Sarıarslan, “Kooperatifimizde Bünyan’ın coğrafi işareti olan Bünyan halısını üretiyoruz. Her türlü ebatta dokumaktayız; yolluk, seccade, minyatür ebatlarında dokuyoruz. Bu ürettiğimiz halıların internet üzerinden de satışını yapıyoruz.



Büyükşehir belediyesinin sayfasında da satışımız var. Kendi Instagram sayfamız üzerinden ve Cam terastaki satış ofisinde de satıyoruz. Yurt dışından istekler de geliyor. Bizi görenler, duyanlar; hediye götürüyorlar, çok beğendik. Biz de alalım diyorlar. Gün geçmiyor ki bir halı satmayalım. Bizim Japonya’ya gönderecek olduğumuz siparişimiz Bünyan’daki bir çiftçimiz tarafından verildi. Yaklaşık bir hafta kadar önce aldık bu siparişi, Japon bayrağı ve bir Türk bayrağını Japonya'ya hediye edeceğiz. Bu tezgah üzerinde dokunup daha orijinal ve daha şık bir tezgah üzerinde teslim edeceğiz” diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum