Gezinomi ne zaman bedelsiz verecek, GZNMI ne zaman bölünecek?

Sermaye Piyasası Kurulu, geçtiğimiz haftalarda yayınlanan SPK Bülteni’nden Gezinomi Seyahat’ın yüzde 160 bedelsiz sermaye arttırımına onay verildiğini duyurmuştu. Yaşanan bu gelişmenin ardından şirketin borsada işlem gören paylarının ne zaman bölüneceği yatırımcılar tarafından merakla araştırılmaya başladı. Gezinomi ne zaman bedelsiz verecek, bölünme tarihi belli oldu mu?

Gezinomi ne zaman bedelsiz verecek, GZNMI ne zaman bölünecek?
21 Kasım 2022 - 21:44
25.000.000 TL kayıtlı sermayesi ile 8 Mart 2022 tarihinde borsada işlem görmeye başlayan Gezinomi Seyahat, halka arzın ardından birçok yatırımcıyı memnun etmişti. 14 TL hisse başı fiyat ile halka arz olan Gezinomi’nin halka arzın ardından gösterdiği performans ise adeta dudak uçuklatmıştı.

Şirket payları yaptığı tavan serisi ile neredeyse tüm yatırımcıların dikkatlerini üzerine çekmeyi başarmıştı. Borsadaki ilk işlem gününde tavan yapan şirket daha sonraki dönemlerde yükselişini sürdürmüş ve GZNMI payları 72 TL zirvesini görmüştü.

Şirket daha sonra bedelsiz sermaye artırımı kararı alarak bu karar doğrultusunda da SPK’ya başvurusunu iletmişti. Gezinomi’nin bu başvurusu SPK tarafından onaylandı. Buna göre şirket, iç kaynaklardan bedelsiz pay alma koşulu ile 20.000.000 TL olan sermayesini 40.000.000 TL artırarak 60.000.000 TL’ye yükseltecek.

Şirket paylarını elinde bulunduran yatırımcılar ise %160 oranında bedelsiz pay sahibi olacak. Gezinomi’nin bölünme tarihi ise belli oldu. Şirketten yapılan KAP bildiriminde bedelsiz pay alma tarihi 23 Kasım 2022 olarak kamuoyuna duyuruldu.

NOT: Halka arz olan sermaye artırımına giden şirketlerden anlık haberdar olmak için Google Play'de yer alan Halka Arz adlı uygulamamızı indirebilirsiniz.

UYGULAMAYI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN...

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum