Gece ayak yanmasına ne iyi gelir? Ayak yanması neden olur?

Özellikle yaz aylarında, gece uyumadan önce yatağın hep en soğuk tarafını ararız. Uykuya dalmadan vücut ısısının 23 derecenin altına düşmemesi güzel bir uyku için gereken sıcaklıktır. Bir sorun vardır ki o da uykuya tam dalacakken ayaklarımızın bir anda alev alev yanmasıdır. Ayak yanması neden olur? Ayak yanmasına ne iyi gelir? Ayak yanmasına kesin çözüm nedir? Soruların cevabı bu yazımızda gelin birlikte çözümünü bulalım.

Gece ayak yanmasına ne iyi gelir? Ayak yanması neden olur?
28 Mayıs 2022 - 10:36
Çoğu zaman yaz aylarında bazen de kışın en soğuk havalarda gece yatarken ayak yanması yaşarız. Bu rahatsızlık bizi Gece Ayak Yanmasına Ne İyi Gelir? Sorusunu araştırmaya yöneltir. Aslında farkında olmadan belki gizli bir rahatsızlığın ya da vitamin eksikliği kaynaklı da bir sorun olabilir.

Öncelikle böyle bir durum ile karşı karşıya geldiğinizde sorununuz aslında gizli bir hastalıktan dolayı olabilir. İlk işiniz en yakın hastaneye başvurmak olsun. Alanında uzman bir doktor merhem ve ilaçla tedavi uygulayabilir.

Bunların yanı sıra Şifa şerbeti her derde deva olan Sirke suyu ile hazırlayacağımız karışım sizi ayak altı yanmanızdan kurtaracaktır.

1 bardak elma sirkesini uygun bir kaba ekleyelim. Ayaklarımızı içine koyduktan sonra ılık su ilave edelim. 20 dakika beklettikten sonra nemli bir şekilde kalmasını sağlayalım. Bu karışım kan dolaşımınızı hızlandırarak ayaklarınızdaki yanmayı giderecektir.

Eğer ki bir aktara uğrama şansınız varsa epsom tuzu bu rahatsızlığınıza şifa olacaktır. Epsom tuzu birçok rahatsızlığa şifa olan bir tozdur. Epsom tozunun ayak yanmasına faydası için;

1 bardak epsom tozunu bir kaba alıp ılık suda 15 dakika bekletin ayak yanmanız geçecektir.
Bazı kronik rahatsızlıklardan ve şikayetlerden dolayı da ayak yanma sorunu yaşayabilirsiniz. Eğer aşağıda yazılanlardan birine sahipseniz doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.

Ayak yanmasının sebepleri
B12 vitamini eksikliği
Sinir sıkışması
Aşırı stres
Uzun süreli ayakta kalma
Aşırı kilo problemi
Alkol ve sigara kullanımının artış
Unutmayın, sağlığınız en değerli hazineniz…

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum