Fenerbahçe'nin yeni koçu Igor Kokoskov kimdir, nereli, kaç yaşında, kariyeri, başarıları?

Fenerbahçe Beko basketbol takımı, baş antrenör Zeljko Obradovic ile yolların ayrılmasının ardından yeni koç ile anlaştı. Fenerbahçe Beko’nun yeni hocası (koçu) kim oldu? Igor Kokoskov kimdir, nereli, kaç yaşında, kariyeri, başarıları nelerdir? İşte Fenerbahçe Beko’nun yeni koçu Igor Kokoskov hakkında merak edilenler…

Fenerbahçe'nin yeni koçu Igor Kokoskov kimdir, nereli, kaç yaşında, kariyeri, başarıları?
02 Temmuz 2020 - 21:05
Başarılı koç Obradovic ile yollarını ayıran Fenerbahçe Beko’nun yeni koçunun kim olacağı merak konusu olmuştu. Çok geçmeden, Fenerbahçe Beko’nun yeni koçunun kim olacağı belli oldu. Fenerbahçe Beko, Sırp antrenör Igor Kokoskov ile 3 yıllık anlaşmaya vardı. Yapılan anlaşmanın ardından, yeni antrenörün kim olduğu, kariyeri ve başarıları merak ediliyor. Sırp antrenör Igor Kokoskov kimdir, kaç yaşında, nereli, kariyerinde hangi başarılar var? İşte merak edilenler…
Igor Kokoskov kimdir?
Basketbolculuk kariyeri neredeyse başlamadan biten Kokoskov’un bench’e geçmesinin sebebi ise 1990 yılında geçirdiği trafik kazası oldu. Dizinden yaralanan Kokoskov, daha sonrasında basketbolu bırakmak zorunda kaldı.
49 yaşındaki deneyimli çalıştırıcı, 1992 yılında OKK Beograd’da genç takım antrenörü olarak başladığı koçluk kariyerinde aynı takımda daha sonra yardımcı antrenörlük de yapıp henüz 24 yaşında baş antrenör olarak göreve geldi. 1996-97 sezonunda Partizan gibi önemli bir ekibin genç takımını çalıştıran Kokoskov, 1999 yılında Amerika kıtasının yolunu tutup Missouri Üniversitesi’nde yardımcı antrenör olarak ABD kariyerine başladı.
2000 yılında NBA’e ilk kez adım atan Kokoskov, Los Angeles Clippers‘ın yardımcı antrenörü olarak göreve getirildi. 2003 yılına kadar burada çalıştıktan sonra Detroit Pistons‘a geçiş yapan Kokoskov, beş yıllık Detroit macerası sonrası rotayı Phoenix Suns‘a kırarak yardımcı antrenörlük kariyerine burada devam etti. Bir beş yıl da orada geçiren deneyimli çalıştırıcı, daha sonrasında birer sezon Cleveland Cavaliers ve Orlando Magic‘te yardımcı antrenörlük görevlerini üstlendi.
2015-2018 yılları arasında Utah Jazz‘de yardımcı antrenör olarak görev yapan Kokoskov, 2 Mayıs 2018 günü Phoenix Suns‘ın baş antrenörlük görevine getirildi ve bu unvana erişen ilk Avrupalı koç olmayı başardı. 22 Nisan 2019’da Suns tarafından görevine son verilen deneyimli çalıştırıcı, iki ay geçmeden Sacramento Kings‘de yardımcı antrenör olarak yeni bir göreve başladı.
2004-2005 yıllarında Zeljko Obradovic‘in yardımcısı olarak -o dönemki adıyla- Sırbistan Karadağ’da yardımcı antrenör olarak görev yapan deneyimli teknik adam, 2008-2015 yılları arasında Gürcistan Milli Takımı’nda baş antrenör olarak görev yaptı. 2016-2017 yıllarında çalıştırdığı Slovenya Milli Takımı’nın başında EuroBasket şampiyonluğuna ulaşan Kokoskov, burada ün saldı ve 2019 yılında Aleksandar Djordjevic’ten boşalan Sırbistan Milli Takımı baş antrenörlük görevine getirildi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum