Fenerbahce Dinamo Kiev canli

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahce ile Dinamo Kiev karşı karşıya geliyor. Fenerbahce canli maci izle FB Canli mac izle.

Fenerbahce Dinamo Kiev canli
08 Eylül 2022 - 18:34
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nda ilk maçına Dinamo Kiev karşısında çıkıyor. Dinamo Kiev, 20 ve 27 Temmuz’da oynanan maçlar sonunda Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda saf dışı bırakmıştı. “Bu eşleşme boğazımda düğüm gibi kaldı” diyen Jorge Jesus ve öğrencileri, Avrupa Ligi B Grubu ilk mücadelesinde rövanşı almaya kararlı. Fenerbahçe-Dinamo Kiev maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Fenerbahçe , 2008-09’dan beri hasret kaldığı Şampiyonlar Ligi’ne bu sezon katılma konusunda çok umutluydu. 2. ön eleme turunda Dinamo Kiev ile eşleşilmesi, transfer yapamayan, savaş nedeniyle ülkesinde oynayamayan ve 6 aydan fazla süredir resmi maç yapmamış bir rakip olması nedeniyle avantajlı gözüküyordu.

20 Temmuz’da Polonya’nın Lodz şehrinde oynanan ilk maç 0-0 bitmişti. 27 Temmuz’daki rövanşta ise İsmail Yüksek 53’te atıldı, Valencia penaltı kaçırdı, Dinamo Kiev uzatmada 2-1 kazanıp temsilcimizi saf dışı bıraktı.

Jorge Jesus, bu eşleşmenin üzerinden haftalar geçtikten sonra bile elenmeyi unutamadığını söylemiş, “Dinamo Kiev eşleşmesi boğazımda bir düğüm gibi kaldı” demişti. İki ekip şimdi Avrupa Ligi B Grubu’nda kozlarını paylaşacak.

Fenerbahçe-Dinamo Kiev maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nin ev sahipliği yapacağı Fenerbahçe-Dinamo Kiev maçını Macar hakem Tamas Bognar yönetecek. Bu akşam saat 19.45'te başlayacak ve Exxen'den naklen yayınlanacak.

Fenerbahçe-Dinamo Kiev 11'ler:

Fenerbahçe: Altay, Ferdi, Gustavo Henrique, Szalai, Luan Peres, Rossi, Arao, Crespo, Alioski, Joao Pedro, King.

Dinamo Kiev: Bushcan, Dubinchak, Syrota, Burda, Kedziora, Kabaiev, Sharapenko, Sydorchu Tsygankov, Garmash, Buyalskiy

Fenerbahçe'de sakatlıktan dönen Serdar Aziz ve İsmail Yüksek'e ek olarak yeni transfer Batshuayi de Dinamo Kiev maçında yedekler arasında.

Çok şey değişti

Fenerbahçe için bugün Kadıköy’de oynanacak karşılaşma bir anlamda rövanş olacak. 20-27 Temmuz’daki maçların üzerinden belki çok uzun süre geçmedi ama iki takımda da değişim büyük oldu.

Fenerbahçe transferlerini yaptı, formunu artırdı. Dinamo Kiev ise en önemli oyuncularından Verbic’i kaybetti, formu düştü, Ukrayna Ligi’ne 2 maçta sıfır puanla başladı. Jesus ve öğrencileri için rövanş vakti. Hedef, güzel bir galibiyetle hem gruba 3 puanla başlamak hem de Dinamo Kiev’den rövanşı almak...