Fenerbahçe Başakşehir canlı yayın bilgileri

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğu Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe, Ziraat Türkiye kupasında Başakşehir ile karşılaşıyor. Fenerbahçe Başakşehir canlı maç hangi kanalda şifresiz seyret Aspor maç linki!

Fenerbahçe Başakşehir canlı yayın bilgileri
11 Haziran 2023 - 20:09
Ziraat Türkiye Kupası’nda 2022-2023 sezonu şampiyonu Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir arasında oynanacak maçla belli olacak.

Kupada 18. kez finalde mücadele edecek olan Fenerbahçe, son 19 sezonda 9. kez final heyecanı yaşayacak. Kupada son olarak 2018 yılında final oynayan sarı-lacivertliler, Akhisarspor’a 3-2 yenilmişti. Kanarya, Türkiye Kupası’nı son olarak 2013 yılında Trabzonspor’u 1-0 yenerek müzesine götürmüştü.

Başakşehir ise 3. kez çıktığı finalde ilk Türkiye Kupası’nı kazanmak istiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyespor adıyla ilk kez 2011’de finalde mücadele ederken, penaltı atışları sonunda kupayı Beşiktaş’a kaptırdı. 2017’de oynanan finalde ise Konyaspor ile karşılaşan turuncu-lacivertliler yine penaltı atışlarında kaybeden taraf oldu.

Fenerbahçe-Başakşehir Türkiye Kupası final maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
Bu akşam Gürsel Aksel Stadı’nda oynanacak ve saat 20.45’te başlayacak Fenerbahçe-Başakşehir Türkiye Kupası final maçı ATV’den şifresiz olarak ekranlara gelecek.

Fenerbahçe-Başakşehir ilk 11’ler:

Fenerbahçe: İrfan Can Eğribayat, Ferdi Kadıoğlu, Serdar Aziz, Attila Szalai, Luan Peres, Willian Arao, Miha Zajc, İrfan Can Kahveci, Arda Güler, Enner Valencia, Michy Batshuayi

Başakşehir: Muhammed Şengezer, Ömer Ali Şahiner, Leo Duarte, Ahmed Touba, Caner Erkin, Lucas Biglia, Berkay Özcan, Deniz Türüç, Serdar Gürler, Philippe Keny, Joao Figueiredo

KUPADA 5. RANDEVU

İki takım Türkiye Kupası’nda bugüne kadar 4 kez karşılaştı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor adıyla ilk kez Fenerbahçe ile 2006-2007 sezonunda aynı grupta yer alırken, sarı-lacivertliler müsabakayı 5-0 kazandı.

2016-2017 sezonunda yarı finalde oynanan iki maçta da 2-2’lik eşitlik yaşanırken, penaltı atışları sonunda final biletini Başakşehir aldı. 2020-2021 sezonunda ise çeyrek finalde tek maç usulüne göre Kadıköy’de oynanan maçı Başakşehir 2-1 kazanmayı başardı. Spor Toto Süper Lig’de bu sezon iki takım arasında oynanan maçlarda Fenerbahçe evinde 1-0, deplasmanda ise 2-1 kazandı.

İKİ TAKIMIN FİNAL YOLU

Kupaya 5. Tur’dan başlayan Fenerbahçe, İstanbulspor’u 3-1 mağlup etti. Son 16 turunda Çaykur Rizespor’u konuk eden sarı-lacivertliler, rakibini 2-1 eleyerek adını bir üst tura yazdırdı. Çeyrek finalde Kayserispor’u 4-1 yenen Fenerbahçe, yarı finalde Sivasspor ile eşleşti. Sivas’ta golsüz tamamlanan ilk maçın ardından Kanarya, rakibini ikinci maçta 3-0 mağlup ederek final biletini almayı başardı.

FENERBAHÇE - BAŞAKŞEHİR CANLI İZLE