Facebook İngilizce oldu nasıl Türkçe yapılır mobil

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya sitelerinden biri olan Facebook, zaman zaman dil değişimi ile kullanıcılarına zorluk yaşatıyor. Özellikle mobil uygulamada yaşanan bu hatayı çözmek isteyenler, konuyu internette araştırıyor. Facebook İngilizce oldu nasıl Türkçe yapılır mobil? Facebook İngilizce oldu Türkçeye nasıl çevrilir?

Facebook İngilizce oldu nasıl Türkçe yapılır mobil
11 Haziran 2022 - 23:07
Meta Inc. Şirketinin bünyesinde barındırdığı en büyük sosyal medya sitelerinden biri olan Facebook, dünyada ve Türkiye’de kullanıcı sayısını artırmaya devam ediyor. Tüm dünyada 3 milyara yakın kullanıcıya sahip olan Facebook platformu, Türkiye’de de bir kesim tarafından severek kullanılmaya devam ediyor.

ABD’nin en büyük şirketlerinden biri olma özelliğine de sahip olan Facebook, dünyanın birçok ülkesinde o ülkeye ait dille hizmet veriyor. Ülkemizde de Türkçe olan Facebook, hem mobil uygulama kullanıcılarına hem de masaüstü bilgisayar kullanıcılarına Türkçe dil desteği ile uzun yıllardır hizmet ediyor.

Ancak bu sosyal paylaşım sitesinde zaman zaman diller değişebiliyor. Örneği ülkemizde de birçok kullanıcı, ortada hiçbir sebep yokken Facebook’un İngilizce olmasından şikayetçi. Bu durumdan şikayetçi olan Facebook kullanıcıları da arayüzün neden İngilizce olduğunu ve Türkçeye nasıl geri çevrileceğini internette araştırıyor. Bu konuda internette Facebook İngilizce oldu nasıl Türkçe yapılır? gibi aramalar da sıkça gerçekleştiriliyor. İşte size yardımcı olacak bilgiler haberimizin detaylarında yer alıyor.

FACEBOOK NEDEN İNGİLİZCE OLUR?

Facebook’un ülkemizde desteklediği ve hizmet verdiği dil, Türkçedir. Eğer bu sosyal paylaşım sitesi, İngilizce başta olmak üzere başka bir dile çevrildiyse IP adresiniz değişmiş olabilir. Bu gibi durumda, Facebook sizi farklı bir ülkede olarak kabul eder ve uygulamanın ya da masaüstünde kullanıyorsanız sitede Facebook’un dili değişebilir.

FACEBOOK İNGİLİZCE’DEN TÜRKÇEYE ÇEVİRME MOBİL

Facebook’u İngilizce dilinden Türkçeye çevirmek oldukça basittir. Bunun için aşağıdaki yönergeleri takip ediniz:

Dil ve Bölge ayarlarınızı değiştirmek için:

Facebook'un sağ üst kısmındaki aşağı ok simgesine tıklayın.

Ayarlar ve Gizlilik'i seçin ve sonra Ayarlar'a tıklayın
.
Sol sütundaki Dil ve Bölge'ye tıklayın. Buradan:

Facebook'ta gördüğünüz dili değiştirebilirsiniz. Dilinizi değiştirdiğinizde bölge ayarlarınızın (tarih, saat ve sayılar gibi) bölge formatınıza uyacak şekilde otomatik olarak güncellendiğini aklınızda bulundurun.

Facebook dili'nin yanındaki Düzenle'ye tıklayın ve bir dil seçin.

Değişiklikleri Kaydet'e tıklayın.

Tarih, saat ve sayıların Facebook'taki görünümünü değiştirebilirsiniz. Bunun dili değiştirmeyeceğini unutmayın.

Tarih, saat ve sayı formatları'nın yanındaki Düzenle'ye tıklayın ve bir bölge seçin.
Değişiklikleri Kaydet'e tıklayın.

Fahrenheit olan sıcaklık birimini Celsius olarak değiştirebilirsiniz.
Sıcaklık'a tıklayın ve bir sıcaklık seçin.

Değişiklikleri Kaydet'e tıklayın.

BENZER İÇERİKLER


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum