Eyüplü Halit kimdir, kime mektup yazdı, kaç kişiyi dolandırdı?

ATV ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında yarışmacıya sorulan bir soru yıllar önce yaşamış bir dolandırıcıyı gündeme taşıdı. Eyüplü Halit sorusu, izleyicilerin de dikkatlerini çekti. Eyüplü Halit kimdir, kaç kadını nasıl dolandırdı, Hitler, Mussolini, Roosevelt, Stalin mi kime mektup yazdı, hangi liderden para yardımı aldı?

Eyüplü Halit kimdir, kime mektup yazdı, kaç kişiyi dolandırdı?
05 Haziran 2022 - 22:30
ATV ekranlarının sevilen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster yarışması, izleyicileri yine ekranlarının başına kilitliyor. Reyting rekorları kırmayı da sürdüren fenomen yarışmada çıkan sorular da izleyiciler tarafından internette araştırılıyor. Bu hafta yine birbirinden ilginç sorular yarışmacıların karşısına çıktı.

Kim Milyoner Olmak İster’in bu haftaki 4. Yarışmacısı Ali Oğuz Bozkurt’a da sıra dışı bir soru geldi. Bozkurt’a çıkan soru, izleyiciler adeta meraklar içerisinde bıraktı. Ulak haber’de yer alan habere göre, yarışmacı Ali Oğuz Bozkurt’a Eyüplü Halit hakkında “Dönemin gazetelerine göre 68 kadını dolandıran Eyüplü Halit, 1935’te hapisteyken kime mektup yazıp onun fikirlerini savunduğundan hapse düştüğünü söylemiş ve o kişiden kendisine para yardımı gönderilmiştir? Sorusu yöneltildi.

Bu soruyla karşı karşıya kalan yarışmacı Ali Oğuz Bozkurt, soruya doğru yanıt verse 100.000 TL’lik soruyu bilmiş olacaktı. Ancak yarışmacı, yarışmadan çekilmeyi tercih etti. Sorunun yanıtı ise izleyiciler tarafından büyük merak konusu oldu. Ayrıca ulak haberde yer alan habere göre, Eyüplü Halit’in kim olduğu da büyük merak konusu oldu ve internette araştırılmaya başladı.

SORU: “Dönemin gazetelerine göre 68 kadını dolandıran Eyüplü Halit, 1935’te hapisteyken kime mektup yazıp onun fikirlerini savunduğundan hapse düştüğünü söylemiş ve o kişiden kendisine para yardımı gönderilmiştir?”

ŞIKLAR: Hitler, Mussolini, Roosevelt, Stalin

Cevap: Mussolini

Eyüplü Halit kimdir?

Asıl adı Halit Keskiner’dir. Türkiye'nin en meşhur dolandırıcılarındandır. Hatta Sülün Osman’a atfedilen birçok üçkağıdın da aslen onun elinden çıktığı iddia edilir. Eminönü’ndeki saat kulesini satanın da yine Eyüplü Halit olduğu rivayettir. Aslen Giritli olup, çok iyi Rumca ve Fransızca bildiği iddia edilir. Öte yandan 68 kadını evlenme vaadiyle dolandırmış ve hapse girdiğinde de kendisinin fikirlerini savunduğundan Mussolini’ye mektup yazmış ve kendisine Mussolini tarafından para gönderilmiştir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum