Evde saç bakımı nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır?

Özellikle kadınların saç bakımı konusunda sorunlar yaşadığı bir gerçektir. Evde saç bakımı yapmak isteyenler ise bu konuda internette araştırmalar yapmaya devam ediyor. Evde saç bakımı nasıl yapılır tarifi hangi malzemeler kullanılır?

Evde saç bakımı nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır?
17 Temmuz 2022 - 17:00
Evde saç bakımı yapmak isteyenler, parlak ve bakımlı saçlara sahip olmak isteyenler konu hakkında internette detaylı araştırmalar yapmaya başladı.

Özellikle kadınlar zaman zaman bu konuda sorunlar yaşamakta ve saç bakımı konusunda deneyim sahibi olmak istemektedir. Saç bakımı aslında bilinenin aksine çok da zor bir işlem değildir.

Saç bakımı konusunda yapılması gerekenleri sizler için haberimizin detaylarında listeledik. Siz de içeriğin geri kalan bölümünü detaylıca inceleyerek evde kendiniz saç bakımınızı yapabilirsiniz. İşte yapılması gerekenler ve lazım olan malzemeler haberimizde…

EVDE SAÇ BAKIMI NASIL YAPILIR?

1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 adet yumurta ve 1 tatlı kaşığı badem yağını bir kap içerisinde iyice karıştırın. Yaptığınız karışımı saç diplerinizde dahil olmak üzere tüm saçınıza bir fırça yardımıyla uygulayın. 5 – 10 dk kadar masaj yapın. Sonrasında güzelce yıkayıp durulayın.

Yıpranmış saça ne yapılabilir?

1 çay bardağı elma sirkesi, 1 çorba kaşığı kekik suyu, 1,5 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuzu bir kase içerisinde karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı saç diplerinize masaj yaparak iyice sürün, sonra bir bez veya havlu ile saçlarınızı sarın ve 2 saat kadar bekleyin. Sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

Peki parlak saça nasıl kavuşulur?

Bu sorunun ilk cevabı düzenli bakımdır. Kuru bir saç tipine sahipseniz herhangi bir saç kremi kullanabilirsiniz. Kendinizde şunlari kullanarak saçınıza parlaklık kazandırabilirsiniz. Zeytinyağı, argan yağı, badem yağı, jojoba yağı vb. doğal yağlar

Saçımı nasıl nemlendirebilirim?

Saçınızın ihtiyacı olan nemi daha çok banyo rutininden kazandırabilirsiniz. Bu sebeple şampuanınızı ve saç kremlerinizi ekstra neme sahip ürünlerden seçebilirsiniz. Düzenli bir şekilde saç kremi kullanmaya devam etmelisiniz.

Evde bulunan malzemelerle saç maskesi yapımı!

2 yumurta sarısı, 2 adet muz, 2-3 yemek kaşığı bal, yarım fincan saç kremi ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını püre haline getirene kadar karıştırın. Elde edilen karışımı saçlarınıza iyice yedirdikten sonra yarım saat kadar bekleyin ve soğuk su ile durulayın.

Boyadan yıpranmış saça ne iyi gelir?

Boyadan dolayı yıpranan saçlar için, bir miktar zeytinyağı ile aynı miktarda balı karıştırın. Karışımı saçlarınıza sürün ve bir bone ile kapatıp 1 saat kadar bekleyin ve saçlarınızı yıkayıp durulayın.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum