Erdoğan: Esnafımız için Halkbank vasıtasıyla 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Esnafımız için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatıyoruz" açıklamasında bulundu.

Erdoğan: Esnafımız için Halkbank vasıtasıyla 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatıyoruz
10 Ekim 2022 - 21:38
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, küresel ekonomik krizin ve güvenlik tehditlerinin giderek arttığı bir dönemden geçildiğini kaydederek salgınla, savaşla, enerji ve emtia fiyatlarının yükselişiyle, üretim ve tedarik kanallarının tıkanmasıyla başlayan ve resesyon ihtimaliyle tırmanan sancılı dönemin Türkiye’yi de etkilediğini belirtti.

"İstihdam odaklı ekonomi programımız sayesinde insanımızın işini, aşını, geleceğini güvence altına aldık" ifadelerini kullanan Erdoğan'ın basın açıklamasından diğer detaylar şöyle:

"Kamuda başörtüsü ile ilgili tarihi bir açıklama yaptık. CHP Genel Başkanı'nın bu konuyu gündeme getirmesi ile birlikte partisinin içinden gelen eleştirilerle yasakçı bir zihniyetin hala pusuda beklediğini gördük. Konu Meclis gündemine geldiğinde bu konuda kimin nasıl bir tutuma gireceğini hep birlikte göreceğiz.

Ülkemizi Türkiye Yüzyılı'na hazırlarken bu topraklar üzerinde yapılmamış hiçbir eser ve hizmet, milletimizin çözülmemiş hiçbir meselesini bırakmamakta kararlıyız.
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine şu ana kadar 7,2 milyon başvuru yapıldı.

(Ağustos ayı işsizlik rakamı) İstihdam sayımız 31 milyonun üzerine çıktı. Böylece Cumhuriyet tarihinin en yüksek istihdam rakamına ulaşmış olduk.

Ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzakta eğitim-öğretim gören üniversite öğrencilerimize, okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği sağlayacağız.

Esnafımız için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatıyoruz.

Esnafa Kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bin liraya, iş yeri edindirme ve taşıt kredisi limitini 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz.

Doğalgaz depolarımızı yüzde 100 doldurarak talepteki muhtemel artışlara ve beklenmedik kesintilere karşı hazırlığımızı yaptık.

(İlk Evim İlk İşyerim Projesi) Planları onaylanan illerde ve ilçelerdeki hak sahibi vatandaşlarımız, arsa tapularını aralık ayından itibaren alabilecekler.

(İlk Evim İlk İşyerim Kampanyası) Proje kapsamındaki 50 bin iş yerinin ilk etabının inşasına 28 ilimizde 10 bin iş yerinin temelini atarak başlıyoruz.

İstihdam odaklı ekonomi programımız sayesinde insanımızın işini, aşını, geleceğini güvence altına aldık.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum