Reklam
Reklam
Reklam

Erbakan: Kamuda mülakat uygulamasına son vereceğiz

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Gençlerimize buradan bir müjde vermek istiyorum. Yeniden Refah Partisi olarak yapılacak ilk seçimlerde Allah’ın izni ile iktidar olacağız ve kamuya personel alımlarında büyük bir adaletsizliğe ve zulme sebep olan mülakat uygulamasına son vereceğiz.” Dedi.

Erbakan: Kamuda mülakat uygulamasına son vereceğiz
20 Haziran 2022 - 12:08
Yeniden Refah Partisi lideri Dr. Fatih Erbakan, partisinin Uşak İl Başkanlığı 2’inci Olağan Kongresi’ne katıldı.

'İKİNCİ 40 YILDA BAHARI BAŞLATAN ÇİÇEK YENİDEN REFAH OLACAKTIR’

Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın 'Her bahar bir çiçekle başlar' sözünü hatırlatarak konuşmasına başlayan Erbakan, "94 şahlanışının, 95 şahlanışının heyecanını yeniden yaşama vakti gelmiştir. Bu heyecanı yeniden, Yeniden Refah olarak yaşatacağız. Erbakan hocamız ne diyordu; 'Baharı başlatan çiçek, bir çiçekle bahar olmaz, ama her bahar bir çiçekle başlar' İşte Erbakan hocamız o baharı başlatan çiçek olmuş. Nasıl birinci 40 yılda baharı başlatan çiçek Erbakan hocamız olmuşsa, ikinci 40 yılda da baharı başlatan çiçek Yeniden Refah Partisi olacaktır. Zafer milli görüşçülerindir ve zafer yakındır. Refah gelecek yüzler gülecek" ifadesini kullandı.

‘FAİZ NASSE LAZIM DİYENLER YÜZDE 90 İLE FAİZ VERMEYİ TEKLİF EDİYOR’

Mevcut iktidarın ekonomi politikalarına sert eleştiriler yönelten Erbakan, "Faizi düşürmemiz lazım diyenler, bugün vatandaşa yüzde 90 faiz vermeyi teklif eder hale gelmiştir. Bunun diğer manası, ne kadar çaresizlik içerisinde olduklarını, paraya ne kadar sıkıştıklarını açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Yüzde 8,65 faizle dolar borçlandıkları yetmedi, şimdi yıllık yüzde 90 faizle TL borçlanmanın peşinde dolaşıyorlar. Millî Görüş olarak daha ne kadar söyleyeceğiz. Borç ve faiz ekonomisi çıkmaz sokaktır. Çözüm üretimdedir, çözüm ihracattadır, çözüm milli kaynak paketlerini hareket geçirmektedir. Çözüm milli görüştedir" dedi. 

“KAMUDA MÜLAKAT UYGULAMASINA SON VERECEĞİZ”

Konuşmasında iktidarın kamu personeli alımlarında uygulamış olduğu yöntemlerin adaletsizliğine vurgu yapan Erbakan, “Mevcut iktidar tarafından pervasız bir şekilde kullanılan mülakat uygulaması ciddi oranda haksızlıklara neden oluyor. ‘İstediğin kadar diploman, yeterliliğin olsun, dayın yoksa hiçbir göreve gelemezsin” Gençlerimizin geleceğe dair kaygıları her geçen gün artıyor. Ancak ben buradan sevgili gençlerimize sesleniyorum; ‘Sevgili gençler, umutsuzluğa kapılmayın, çünkü artık Yeniden Refah Partisi var.   Biz Yeniden Refah Partisi olarak gençlerimizin alın terinin, emeğinin siyasi çıkarlar uğruna kurban edilmesine asla göz yummayacağız. Gençlerimize buradan bir müjde vermek istiyorum. Yeniden Refah Partisi olarak yapılacak ilk seçimlerde Allah’ın izni ile iktidar olacağız ve kamuya personel alımlarında büyük bir adaletsizliğe ve zulme sebep olan Mülakat uygulamasına son vereceğiz.’  Mülakat ile kamuya personel alma dönemi sona erecek! KPSS’den belirlenen taban puanı alan memur adayları, kadro açan kurumlar arasından tercih ettikleri kurumlar tarafından, kurum çalışmalarını esas alan teknik bir yazılı sınava tabi tutulacaklar.  Bu yazılı teknik sınavda alınan başarı puanına göre adaylar sıralanacak.  Dolayısı ile amcası, dayısı olanlar değil, sınavlarda başarılı olanlar yani “hak edenler” kamu personeli olabilecek.” şeklinde konuştu.

‘VENEZUELLA’YI BIRAKIN DA KENDİ ÇİFTÇİMİZE DESTEK OLUN’

İktidarın tarım politikalarını da eleştiren Erbakan, şöyle devam etti:

 “Millet ile dalga geçer gibi Türkiye’de tarımı halletiniz de sıra Venezüella’da tarım yapmaya geldi. Girdi maliyetleri altında ezilen çiftçi buğdayda dekar başına ürettiği mahsulden 300-400 TL zarar etmekten dert yanarken, Türkiye'de buğday üretimi ciddi şekilde azalırken, Ak Parti iktidarı döneminde kayıtlı çiftçi sayımız 2,6 milyondan 493 bine düşmüşken, Tarım Bakanı Venezüella’da buğday üretimine başlayacaklarını söylüyor.  Sanki Türkiye’de tarımı çok iyi hallettiniz de sıra Venezüella’ya geldi.  Bitme noktasına gelen Türk tarımını desteklemek ve geliştirmek için somut adım atmak yerine, Venezüella’da buğday üretimi için anlaşma yapıyorlar. “Tarımsal alana çok ihtiyacımız var” diyorlar. Sayın Bakana diyoruz ki; Tarım yapılacak arazi arıyorsanız şu Anadolu’yu bir dolaşın, bir bakın ve görün yüzbinlerce hektar arazimiz, dünyanın en verimli toprakları nasıl âtıl bir şekilde duruyor.  Venezüella’da tarım yapacağınıza kendi çiftçimize destek olun, mazot fiyatını düşürün, girdi maliyetlerini azaltın, çiftçinin borç faizlerini silin.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum