En iyi bilim kurgu filmleri listesi

Arkanıza yaslanın ve mısırlarınızı hazırlayın. Sizin için Netflix’in en iyi bilim kurgu filmlerini listeledik. İzledikten sonra hayatınızda çok şey değişecek ve soluksuz izleyeceksiniz. IMDB puanına ve aldığı ödüllere göre sıraladığımız listeye gelin birlikte bakalım. Son zamanlarda birçok izleyicinin de beğenisiyle karşılaşan, hafızalara kazınan en iyi bilim kurgu filmlerini sizler için derledik. Şimdiden İyi Seyirler!

En iyi bilim kurgu filmleri listesi
26 Mayıs 2022 - 13:52
Televizyonunuzun ya da bilgisiyarınızın başına geçtiğiniz 'Bugün güzel bir bilim kurgu filmi izlesem' diyor musunuz? O zaman tam da yerine geldiniz. İzlediğinizde adeta kendinizi orada hissedeceğiniz en güzel bilim kurgu filmlerini sizler için derledik. Zamana meydan okuyan birbirinden güzel filmler sizlerle...

2022 en iyi bilim kurgu filmleri

1. BAŞLANGIÇ (INCEPTİON)
Listenin başında BAŞLANGIÇ yer alıyor. Christopher NOLAN tarafından yazılıp yönetilen film son 25 yılın en iyi bilim kurgu filmleri arasında yer almıştır. Başrollerini Leonardo DiCaprio olmak üzere Marion Cotillard, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Cillian Murphy, Ken Watanabe, Tom Hardy gibi kaliteli oyuncular oluşturmaktadır.

Filmin konusuna gelecek olursak Zihin Hırsızı olan Domm Cobb, insanların rüyasında en savunmasız anları olduğu için çeşitli sırlarını çalarak çeşitli suçlara bulaşmıştır. Bu yeteneği sayesinde rüya casusluğunun aranan yüzü olmuştur.

Fakat bir sorun vardır ki o da kendi geçmişi de onun peşindedir. Cobb ‘a her şeyi değiştirebilecek tek yönlü bir bilet sunulmuştur.  Bu sefer görevi fikir çalmak yerine bir fikri yerleştirmek olacaktır. Cobb ve takımındaki kişiler bu zorlu görevi yerine getirebilecekler mi yoksa her şeyin sonu Başlangıç’a yenilecekler mi?

2. YILDIZLARASI (INTERSELLAR)
Karşımızda Christopher Nolan ve Jonathan Nolan kardeşler yer alıyor. Birlikte kaleme alıp yönetmenliğini yaptıkları müthiş bir başyapıt. Nolan kardeşler bu sefer zihinlerin sınırını zorlayarak acaba böyle bir şey mümkün olabilir mi? sorusunu akıllara getiriyor.

Başrollerinde Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Matt Damon, Bill Irwin, John Lithgow ve Michael Caine gibi isimler yer alıyor. Film geçmişine özlem duyan bilim insanı olan Cooper ‘ın mısır tarlalarında çiftçilik yaparak iki çocuğuna ve onlarla yaşayan büyükbaba Donald’ın geçimini sağlamaktadır. 10 yaşındaki kızı Murph babası Cooper’ın izinden gitmiştir, uzaya olan merakı ve zekâsı çok farklıdır.

Ailesi şizofren olduğundan şüphelenmektedirler çünkü bazı işaretler ve sesler geldiği noktasında iddialıdır. Tarımın ve geçimin kötüleştiği zamanda insanlığın önemi için Cooper’ın karşısına beklenmedik bir teklif çıkar.

Eski astronot hayatına dönmek ister bunun için bir tercih yapar. Ailesini geride bırakarak yeni bir gezegen keşfine çıkan Cooper artık dönmek istese de hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. İçinde dramatik öğeler de içeren filmin senaryosu Fizikçi Kip S. Thorne'nun evrendeki 'Solucan Delikleri' teorisinden ilham almıştır.

3. BEN EFSANEYİM (IM LEGEND)
Dünya’da ölümcül bir virüse rastlanır ve önüne geçen herkesi kan emici bir yaratığa çevirir. Dünyada kimsenin kalmadığı ve insan yapımı olan bu virüs için ilaç bulmaya çalışan Robert ve sadık köpeği Sam ile birlikte 3 yıl boyunca bu dünyada yaşarlar.

Gündüz güneşin olduğu zamanlar radyo yayınlarıyla insanlığa ulaşmaya çalışırlar. Geceleri ise virüsün etkisini yok etmek için bir yolunu bulmaya çalışırlar.  Herhangi bir canlıya rastlayamayan Neville aslında yalnız değildir ve her adımı izlenmektedir.

Salgından sağ kurtulan bu yaratıklar Neville'in ölümcül bir hataya düşmesini beklemektedirler. Bakalım Efsanemiz bu hataya düşecek mi?

4. ZAMANA KARŞI (IN TIME)
25 yaşına geldikten sonra insanların zaman için her şeyini vermek zorunda oldukları bir döneme girilmiştir. Para yerine zamanın ödeme aracı olduğu bir dünyada yaşamak zorundadırlar.

Zenginlerin bu dertten muaf olup fakirlerin güçsüz kalarak öldüğü hatta zaman için dilenip, zamanı başkalarından çalan insanlar vardır. Bu düzene karşı gelen Will Salas annesini kaybettikten sonra zengin olanların zamanlarını kendileri için biriktirdiğini öğrenir ve zamana karşı bir savaş başlatır. Yanında zaman bankasının sahibinin kızı Slyvia da kendisine eşlik edecektir.

5. LUCY
Beynimizin yüzde kaçını kullanıyoruz? araştırmalara göre %10 peki ya %100’ünü kullansaydık ne mi olurdu? işte bunun cevabı bu filmde. Eski Erkek arkadaşı yüzünden uyuşturucu mafyasına bulaşan Lucy karnında bir yara izi ile uyanır. Uyuşturucu karteli vücuduna klinik olarak deneylerin yapıldığı bir poşet dolusu uyuşturucuyu yerleştirmiştir.

Ancak bunu kabul etmeyen Lucy karnına aldığı darbeler yüzünden karnında bulunan poşetler yırtılır. Hızlıca kanına etken madde bulaşır. 

Lucy kendinde ki değişikliği fark etmeye başlar. Artık daha iyi görmeye ve duymaya başlar zaman ilerledikçe uyuşturucu dozu kanına iyice bulaşır. Lucy artık beyninin %100’ünü kullanmaya başlar ve yardım için soluğu Profesör Norman’ın yanında alır.

6. KELEBEK ETKİSİ (BUTTERFLY EFFECKT)
“Bir kelebeğin kanadının çarpması kadar küçük bir şeyin, nihayetinde dünyanın öbür ucunda bir tayfuna neden olabileceğini “Edward N. Lorenz hava durumu hesaplarken bulmuştur. Bu söylem birçok düşünceyi değiştirmiştir.  Ana karakterimiz Evan Treborn küçük bir değişimin hayatımızda nelere sebep olacağı düşüncesini sorgulatıyor.

En iyi bilim kurgu listelerinde başı çeken bu filmde kendi zaman çizgisinde yaşadığı kopuklukları günlüğüne yazar. Ve  zamanda yolculuk yaparak gelecekteki çoğu şeyi değiştirir. Tanıdığı her insanın hayatını düzeltmeye çalışan Evan kelebek etkisi yarata yarata elde ettiği bu yolculuğun sonunda hayat çizgisinin olmadığını da anlıyor.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum