Elma sirkesi ne zaman içilirse zayıflatır, nasıl içilmelidir?

Son zamanlarda özellikle kilo vermek isteyenlerin sıkça tükettiği elma sirkesi, arama trendlerinde de başa oturdu. Peki, elma sirkesi ne zaman tüketilmelidir? Elma sirkesi sabah aç karnına içilir mi, tok karnına mı tüketilmelidir? Elma sirkesi ne zaman içilirse zayıflatır, nasıl içilmelidir? İşte yanıtı.

Elma sirkesi ne zaman içilirse zayıflatır, nasıl içilmelidir?
18 Haziran 2022 - 13:34
Kilo vermenize yardımcı olacak ve genel sağlığınızı destekleyecek popüler yiyecek ve içecek trendleri arıyorsanız, muhtemelen elma sirkesi ile yolunuz kesişmiştir. İster tek başına ister bir karışımla iç ister bir takviye al, elma sirkesinin faydalarından yararlanman gerekiyor.

Sizin için hangi faydaların olduğunu görmek için her gün elma sirkesi içmeye hazır mısınız? Eğer öyleyse, bundan en iyi şekilde yararlandığınızdan emin olmak istersiniz. Bu, daha faydalı olan günün belirli saatlerinde içmeyi gerektirir. Tıbbi uzmanlara göre, elma sirkesi içmek için günün en iyi iki zamanı vardır: sabah ve yemekten önce.

European Journal of Clinical Nutrition'da yayınlanan bir çalışmada , yemek sırasında sirkeli bir porsiyon beyaz buğday ekmeği yiyen kişiler, ekmeği sirkesiz yiyenlere kıyasla daha sonra kendilerini daha tok hissettiklerini bildirdiler. Katılımcılar ayrıca sirkedeki asitlik daha yüksek olduğunda daha doygun olduklarını bildirdiler.

Ekmeksiz sirkenin aynı etkiye sahip olup olmayacağı kesin olmasa da, durum böyleyse, araştırmacılar yemekten önce sirke içmenin daha hızlı tok hissetmenize yardımcı olabileceğine ve potansiyel olarak kilo kaybına yol açabileceğine inanıyorlar.

Diğer araştırmalar, tip 2 diyabet riski altında olan kişilerin kan şekerini kontrol etme şanslarının daha yüksek olduğunu ancak asidi nedeniyle yemekle birlikte sirke tükettiğini göstermiştir. Asit, sindirim sisteminde karbonhidratların sindirimini engeller.

Elma sirkesini öneren bir tıp uzmanı, "Diğer zaman, bağırsaklarınızı sağlıklı bakterilerle doldurmaya yardımcı olmak için sabah olacaktır, çünkü elma sirkesi fermente bir gıdadır. Aç karnına dengeli ve beslenmiş bir mikrobiyomu teşvik edebilir" diyor.

Sabahları sağlıklı bir bağırsak, yiyecekleri düzgün bir şekilde sindirmeye yardımcı olmak için önemlidir. Sağlıklı bir bağırsağınız yoksa şişkinlik, gaz ve zayıflamış bir bağışıklık sistemi gibi sorunlardan mustarip olabilirsiniz. Bundan kaçınmak için atabileceğiniz bir adım, lahana turşusu, yoğurt ve tabii ki elma sirkesi gibi probiyotik içeren bağırsaklar için sağlıklı yiyecekler yemektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum