Elazığ Valiliği'ne atanan Erkaya Yırık kimdir, nereli, kaç yaşında?

Gece yarısı açıklanan valiler kararnamesi ile 33 ilin valisi değişti, 17 vali ise merkeze çekildi. Elazığ’a vali olarak atanan Kayseri’nin Melikgazi ilçe kaymakamı Erkaya Yırık ise özellikle Elazığlılar tarafından merak konusu oldu. Elazığ Valisi Erkaya Yırık kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte detaylar…

Elazığ Valiliği'ne atanan Erkaya Yırık kimdir, nereli, kaç yaşında?
10 Haziran 2020 - 13:57
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanlığı tarafından çalışmaları tamamlanan Valiler Kararnamesi’ni imzaladı. Yürürlüğe giren Valiler Kararnamesi ile birçok ilin valisi değişti. Birçok vali de merkeze çekildi. Elazığ’a vali olarak atanan Kayseri’nin Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık ise internette en çok aranan isimlerin başında geliyor. Peki, Erkaya Yırık kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte detaylar…
ERKAYA YIRIK KİMDİR?
1968 yılında Aksaray'da doğdu. İlköğrenimini Almanya'da bitirdikten sonra orta ve lise eğitimini 1980-1987 yılları arasında Aksaray'da tamamladı. 1987 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünü 1991 yılında bitirdi.
1994 yılında Niğde Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı. Kastamonu Araç ilçesinde Kaymakam Vekilliği, Konya-Emirgazi, Sinop-Dikmen, Bingöl-Yedisu ve Yozgat-Şefaatli ilçelerinde ise Kaymakamlık görevlerinde bulundu.
2005-2006 yıllarında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak görev yaptığı Aksaray'ın tüm ilçe, kasaba ve köylerinde bulunan altyapı-üstyapı, eğitim, sağlık, tarım ve diğer alanlardaki birçok projeyi bizzat uyguladı.
Aksaray'daki görevini tamamladıktan sonra Yozgat ili Vali Yardımcılığı, Konya-Kulu ve Mardin-Kızıltepe ilçelerinin ise Kaymakamlık görevlerini yürüttü.
2010 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı.
Son olarak halen Melikgazi Kaymakamı olarak görev yapan Erkaya Yırık, evli ve 4 çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.
Erkaya Yırık, 2020/274 nolu Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Elazığ Valisi olarak atandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum