Eksun Gıda halka arz kaç lot verir, halka arz sonuçları, ne zaman işlem görecek?

Eksun Gıda’nın halka arzı, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından 9 Mart tarihinde onaylanmıştı. Şirketin halka arzına dair tüm detayları sizler için derledik. Eksun Gıda halka arz talep toplama tarihleri ve saatleri ne zaman, eşit dağıtım mı oransal mı, kaç lot verir kaç TL yeterli? EKSUN halka arz hangi bankalar, katılım endeksine uygun mu, Borsada ne zaman işleme başlayacak? Eksun Gıda halka arz sonuçları!

Eksun Gıda halka arz kaç lot verir, halka arz sonuçları, ne zaman işlem görecek?
16 Mart 2023 - 00:13
Son zamanların dikkat çeken halka arzlarından biri de Eksun Gıda oldu. Kısa zaman önce Yapı Kredi Yatırım liderliğinde halka arz için girişimde bulunan Eksun Gıda, 9 Mart 2023 tarihinde yayımlanan SPK Bülteni’nde kuruldan onay aldı.

Eksun Gıda’nın onay almasının ardından talep toplama tarihleri ve halka arza ilişkin diğer tüm detaylar da kamuoyu ile paylaşıldı. Şirket, halka arza toplam 20.042.502 lotu konu ediyor. EKSUN işlem kodu halka arz olan şirketin hisse başı belirlediği fiyat ise 48,90 TL olarak açıklandı.

EKSUN Gıda’nın halka arzında dağıtım şekli ise bireysel yatırımcılara eşit olacak. Şirketin halka arzına katılmak isteyen bireysel yatımcılar, özellikle halka arzdan tahmini kaç lot geleceğini merakla araştırıyor.

EKSUN GIDA HALKA ARZ KAÇ LOT VERİR?

Eksun Gıda, halka arza toplam 20.042.502 TL nominal değerli payı konu edecek. Son bireysele eşit dağıtım halka arz olan Göknur Gıda’nın halka arzına, 850 binin üzerinde bireysel yatırımcı katıldı. Eksun Gıda’nın halka arzına da tahmini 850 bin bireysel yatırımcı katılırsa, kişi başı 13 lot düşecektir. Bu durumda da 13x48,90=635,7 TL halka arza katılmak için yeterli olacaktır. Bu hesap sadece tahminidir. Halka arz işlemine daha fazla ya da az bireysel yatırımcı katılabilir.

EKSUN GIDA BORSADA NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK?

Şirketin halka arzında talep toplama işlemleri, 17 Mart Cuma günü tamamlanacak. Halka arz sonuçlarının ise 20 ya da 21 Mart tarihinde açıklanması bekleniyor. EKSUN’un halka arz edilen paylarının ise 22-23 Mart tarihlerinde Borsa İstanbul’da işleme başlaması bekleniyor.

Halka arz ve sermaye artırımlarına dair tüm gelişmelerden anlık olarak haberdar olabilirsiniz. Aşağıda linkleri bulunan mobil uygulamalardan cihazınıza uygun olanı indirin, gelişmeleri ilk siz öğrenin.



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum